Wpis z mikrobloga

Od zawsze jarałem się betkami e92, chce teraz zmienić auto i jestem na etapie wyboru silników za ktorymi się będę rozglądać. Moj budżet to +/- 35k.

W tych pieniadzach pewnie sensownego egzemplarza 330d m57 nie dostane, jest to ponoc najlepsza jednostka w tym samochodzie.
Mysle może o 325d, którego można pewnie fajnie zmapować na 250koni czy tam więcej - lub 320d i to najlatwiej byłoby znaleźć.

Generalnie z tego co czytalem po prostu najlepiej diesel, ale moje pojecie o autach jest nikłe dlatego szukam, pytam i staram się jak najwiecej dowiedziec. Co polecacie mi szukac? Moze najlepiej 320d w fajnym stanie, mpaku i takiego sobie zmapować i tez to pewnie bedzie fajnie jezdzic ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bmw
#e92
#motoryzacja
#samochody
#bmwspam
#prawilnebmw
#mechanikasamochodowa
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co polecacie mi szukac?

@edix10: Rozumu. I piszę to jako fan i osoba jeżdżąca E90. Weź se może kup jakiegoś Nissana albo inną Hondę Type R.
  • Odpowiedz
@edix10: coupe w dieslu xDD z takimi tutaj. To jest z-----y pomysł na wielu poziomach, ale widzę, że i tak kupisz, bo jesteś zafiksowany. Papaj na drogę
  • Odpowiedz
@eNse: no ale i tak chcesz upgrade by potem zrobić te 400hp ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc jak się zepsują to lepiej kupić lepsze :D

Ale z tego co widzę 325d miał M57 dużo dłużej niż inne modele więc w teorii można kupić polifta w ten sposób.
  • Odpowiedz
  • 0
@sorek myślę że jak ktoś ma ledwie budżet na takie 325d to nie będzie celować w nic więcej niż Stage 1, więc nie dotyczy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Plus 325d ma słabszą skrzynie automatyczną, która nie wytrzymuje tyle momentu co 330/335d co też ważne.

Natomiast co do tego że każde 325d to M57, to też nie. M57 to tylko wersję 197hp, 204hp to już N57
  • Odpowiedz
Co polecacie mi szukac?

@edix10: Do 35k to tylko M47 (2.0 diesel 163km) albo N52B25 (2.5 218 km benzyna).

możesz próbować M57 albo 3.0 benzynę (w e92 ma 272km! w e90 i e91 ma 258km). Wiele ludzi kojarzy 3.0 272km z N53 na bezposrednim wtrysku, który jest drogi w serwisowaniu, natomiast E92 miało też 3.0 272km na pośrednim wtrysku, który jest znacznie tańszy w serwisie - tak właściwie to tylko
  • Odpowiedz