Wpis z mikrobloga

Jakieś 13 CV odrzucone przez rekruterów przez email/ indeed, dwie rozmowy w przyszłym miejscu pracy nie zaliczone, jedna rozmowa w biurze rekruterskim( plus wypełnianie papierowego formularza, mimo wysłanego CV wcześniej), przez telefon około dziesięciu rozmów z rekruterami, przez whatsupa miałem rozmowę o pracę z biura pracy, która trwała prawie pół godziny(!). Czekam obecnie na trzy telefony w sprawie zatrudnienia i na zaproszenie do firmy na rozmowę.
Prace typu magazyn, produkcja z doświadczeniem lub z, operator maszyn, logistyka. No typowe proste prace, dodawałem referencje, pracowałem przez rok na kontrakcie nawet.
Roboty dalej nie mam, kasa topnieje i źle się zapowiada przyszły miesiąc.
#holandia #emigracja
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oknoe: w zeszłym roku też się zderzyłem ze ściana. 3 miesiące poszukiwan i niebywałe chamstwo ze strony holenderskich rekruterow. W tym dwa razy zostałem wyśmiany przez osoby młodsze ode mnie, raz spotkanie ustawione na godzinę po zamknięciu biura.
Dostałem się w koncu do mało znaczącego miejsca na przeczekanie, ale z zamysłem wpisania konkretnej rzeczy do cv. Pol roku później rekruter zainteresował się mną.
Zrób jak Wojtek radzi albo po prostu
  • Odpowiedz
@greenballz bodegraven, stawki takie jak są w kaas cao, czyli zaczynasz od najniższej z dodatkami, praca 6dni na 4 wolnego, szybko lądujesz na functiegroep B, bo raczej szukaja ludzi na dłużej
  • Odpowiedz