Wpis z mikrobloga

Z racji że za kilka dobrych lat będzie już 30tka na karku. A nie chcę zmarnować młodości w tym kraju gdzie komuna trwa w najlepsze a po 89 komuna wogule nie znikła. tylko 2 partie na zmiane przejmują na 4 lata stolik i tak w kółko. Odechciewa się zyć w Polsce niestety. Wszystko drogie a wynagrodzenia stoją w miejscu. A wynajęcie mieszkania to pochłania 60-70% zarobków. Nie mówiąc już o wzięciu kredytu po prostu go nie dostanę. a żeby godnie żyć to też zapomnij ( ͡° ʖ̯ ͡°) Podstawowe zwroty i troszkę jakiś innych słów ogarniam po Angielsku. Oczywiście jeśli będzie trzeba to się poduczę w tej dziedzinie. Jaki kraj polecacie do emigracji samotnika? Myślałem nad skandynawią mianowicie Dania albo Islandia. Albo południe europy. Austria albo Szwajcaria. A może jakiś inny kraj? Inne kraje odpadają ze względu na bezpieczeństwo itp. Chodzi mi głownie o zachód. Podobno na zachodzie już nie ma takiej różnicy w zarobkach itp. Mi nie chodzi o emigrację zarobkową po prostu chcę wyjechać na stałe. #emigracja #emigrujzwykopem #europa #polska #szwajcaria #austria #islandia #dania #oswiadczenie
Patriota_02 - Z racji że za kilka dobrych lat będzie już 30tka na karku. A nie chcę z...

źródło: Its world toor

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Patriota_02: Vibe w Wiedniu dla mnie jest nie do p--------a, kozacko się tam czułem, jak znasz się na budowlance to z tego co się orientuję to pracy tam jest w c--j. Gorzej z innymi zawodami. Niestety jak porywasz się z samym angielskim to gdzie ci do niemieckiego (,). Szczególnie że ten wienerisch deutsch to jest p------y do zrozumienia nawet dla wielu niemców i mają niektóre słowa
  • Odpowiedz
@roberto07:

Podpinam sie. A jakie rejony Danii maja mkrzystny stosunek cen mieszkan i ich dostepnosci do miejsc pracy?

Masz jakies wskazowki jak ogarnac droge swoim starym samochodem z poludnia kraju? Glownie chodzi o lawete w razie awarii i gdzie nalezaloby taki samochod przywiezc? Do jakiego warsztatu w Danii? Jak szukac tam mieszkan albo chociaz pokoju za wlasne oszczednosci nie majac jeszcze pracy.
  • Odpowiedz
@niedasieukryc wszystko w zależności co chcesz robić. Jeśli chodzi ci o pracę fizyczna na magazynie itp to lepsza będzie jutlandia ewentualnie fionia, gdzie stawki sa porównywalne z cph i rejonami ale z mieszkaniem łatwiej i koszty będą mniejsze.
Osobiście polecam przygotować się finansowo na przeprowadzkę bo w Danii częsta praktyka jest wysoki koszt wyprowadzki (3x miesięczny czynsz jako depozyt + 2 miesiące czynszu z góry i pierwszy miesiąc wyprowadzki) i może
  • Odpowiedz
@Patriota_02 w tym przypadku polecałbym aplikować do prac jak jeszcze jesteś w Polsce. Jak już byś dostał pracę mógłbyś wynająć nawet pokój krótkoterminowo albo airbnb zanim znajdziesz zakwaterowanie na stałe. Jakbyś otrzymał pozytywną odpowiedź zawsze jest czas żeby się spakować i zacząć pracę od następnego miesiąca
  • Odpowiedz
@bozydar-kaluza:

Daj znać w czym się specjalizujesz i co zamierzasz robić i myślę że łatwiej będzie coś doradzić

Pracowałem kilka lat na budowie i na słupach jako elektryk, w tym czasie studiowałem i ostatnio prawie 2 lata w małym biurze projektowym(projekty instalacji
  • Odpowiedz
@Patriota_02: Olbrzymi, tacy jak Ty jedynie w internecie potrafią wykrzykiwać o swoim wielkiej miłości do Ojczyzny, a gdy trzeba coś dla niej zrobić, to pakują manatki i są gotowi nawet niemieckim emerytom tyłki podcierać. Beka xD
  • Odpowiedz
@Patriota_02 Jak ja z Polski wyjechałem, to Ciebie rodzice dopiero mieli w planach, a bezrobocie w Polsce było na poziomie +30%.
Taka różnica. No i nie krzyczę w sieci, że w Polsce wszędzie komuzinzm... ( ͡º ͜ʖ͡º)
Teraz macie wszystko na tacy.
  • Odpowiedz