Wpis z mikrobloga

Postanowiłem, że rozbiorę Alfę na części (w sensie plastiki, dywaniki itp) bo tam za dużo było grzebane i na przykład po rozebraniu centralnej konsoli znalazłem jakieś zapleśniałe żelki, kawałki połamanych plastików, uchwyty, śrubki i ogólnie syf. Więc skoro i tak muszę praktycznie całą instalację sprawdzić to przy okazji zajrzę w każdą szczelinę, umyję i posprzątam (co jest dla mnie szczególnie ważne bo mam uczulenie na perfumy a chemia samochodowa mi szczególnie dokucza pod tym względem). Auto przeparkowałem w bardziej dogodne miejsce bo wcześniej nie dało się drzwi z prawej strony otworzyć i ogólnie było ciasno. Akurat z tyłu podwórka zrobiliśmy trochę miejsca pozbywając się kamieni które zostały po budowie gruntowego wymiennika ciepłą do rekuperacji a teraz poszły do zrobionego ostatnio filtra biologicznego do oczek wodnych (są filmy na YT jeśli ktoś nie śledził). Po zdjęciu tapicerek z drzwi okazało się, że głośniki są uszkodzone także cały czas jakieś niefajne niespodzianki.

#stepujacybudowlaniec #motoryzacja #alfaholicy #alfaromeo
FejsFak - Postanowiłem, że rozbiorę Alfę na części (w sensie plastiki, dywaniki itp) ...

źródło: Screenshot_20250218_170207

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FejsFak: Wytrwałości życzę! Mozolna robota, a warunki pogodowe aktualnie nie ułatwiają pracy przy aucie na zewnątrz - jeszcze bardziej trzeba uważać przy demontażu twardych/zimnych plastików.
  • Odpowiedz
@FejsFak tyle przestrzeni do zagospodarowania wokół domu to fajna rzecz (gorzej z utrzymaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Ja bym wiatę jakoś obudował, by dało się tam schronić przed wiatrem, podłączyć farelkę/inne źródło ciepła i grzebać.
  • Odpowiedz
  • 3
@FejsFak kurde takie masz duże podwórko i nawet wjazd do garażu kiedyś robiłeś a auto robisz w lutym pod gołym niebem?
No ciężko Cię zrozumieć.
  • Odpowiedz