Wpis z mikrobloga

Cześć, Wykopowicze!

Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.

Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu nieziemskich widoków.

W środę, 19 lutego o 18:00 zapraszam Was na AMA! Przez kilka godzin będę tu z Wami, odpowiadając na Wasze pytania o moją pracę, pasje czy wszystko, co chcielibyście wiedzieć o nocnym niebie. Możecie zapytać o moje przygody na dalekiej północy, ulubione zjawiska astronomiczne czy kulisy prowadzenia popularnonaukowego fanpage'a.

Chcecie wiedzieć, jak fotografuje się zorzę polarną w Arktyce? Kiedy najlepiej zaplanować wyjazd na zaćmienie Słońca? A może zastanawiacie się, co zobaczyć na niebie w 2025 roku? Śmiało – to będzie czas na Wasze pytania!

Do zobaczenia w środę o 18:00.

Sięgajcie gwiazd!
( ͡° ͜ʖ ͡° ). *:

#ama #ciekawostki #astronomia #kosmos #astrofoto #qualitycontent #nauka
KarolWojcicki - Cześć, Wykopowicze! 

Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzat...

źródło: 471441202_1135114924633343_1705081517494453766_n

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KarolWojcicki: pamietam jak jechales po ludziach co byli przeciwni szczepionkow na covid. Mega niesmaczne to było. Od tego momentu juz żadnego obejrzenia filmu juz nie zrobiłem. Najgorsze jak ktoś się chce zrobić ekspertem w tematach, których dobrze nie zna ...
  • Odpowiedz
@KarolWojcicki: zawsze mnie to w-------o jak twój ryjec był / jest wrzucany do TVN24 w kwestiach jakichkolwiek wypowiedzi o kosmosie , wielki popularyzator , pasjonat - źródło dla TVN24 śmiech na sali !!!
  • Odpowiedz
@eSUBA94: widocznie w każdej branży influencer = naciągacz. Zawsze ten sam schemat, że z liczbą subów wzrasta przekonanie o własnej nieomylności i poziom ignorancji.
  • Odpowiedz