Wpis z mikrobloga

#polityka #usa #ukraina
USA negocjuje z naszym śmiertelnym wrogiem ponad naszymi głowami a część Polaków klaszcze uszami, bo lewaków d--a boli. Dziwiłem się jak to możliwe, że byli Żydzi co popierali Hitlera. Albo Polacy.
Teraz się nie dziwię.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jan-pomaski

Gen szmalcownika w niektórych wiecznie żywy, niektórzy mieli takich podobno w rodzinie u nas w polityce ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale lepiej głośno nie pisać, bo słyszałem, że leci pozwy
  • Odpowiedz
@jan-pomaski: Eu miała 3 lata na zakończenie wojny, a licząc merkelową i porozumienia minskie 10 lat. Dlaczego tego nie zrobila ? Ile czasu miało to trwać ? Do ostatniego ukrainca ?
  • Odpowiedz
@l1pka: Po prostu EU badz poszczegolne panstw nie daly rady zamknąć tej wojny przez 10 lat. Nie dali rade doslac sprzetu zeby wystraszyc Rosjan itp. Teraz EU ktore samo nie dalo po prostu rady w zadnej materii bedzie obrazone na USA ktore da rade jakis pokoj wynegocjowac.
  • Odpowiedz
USA negocjuje z naszym śmiertelnym wrogiem ponad naszymi głowami a część Polaków klaszcze uszami, bo lewaków d--a boli. Dziwiłem się jak to możliwe, że byli Żydzi co popierali Hitlera. Albo Polacy.

Teraz się nie dziwię.

Spłycacie tak niesamowicie całą sprawę, że ciężko mi w to po prostu uwierzyć. Po pierwsze. Piszę to z perspektywy osoby, która w razie "W" pójdzie walczyć lub wyloguje się w jakimś kącie z poczuciem totalnej hańby. Mam dzieci. Ich
  • Odpowiedz
@jan-pomaski: Polityka międzynarodowa to nie jest jakiś safe space z uniwersytetu, że każdego będą pytać o zdanie i czy czuje się z tym komfortowo XD

USA negocjuje z naszym śmiertelnym wrogiem ponad naszymi głowami a część Polaków klaszcze uszami, bo lewaków d--a boli.

@jan-pomaski: Lewacy będący idiotami i wierzący we własne brednie to osobny temat. Oczywiście bawi, ale nie dlatego ludzie klaszczą - przynajmniej nie ja. Europa przez
  • Odpowiedz
ego ludzie klaszczą - przynajmniej nie ja. Europa przez lata żyła w oparach copium, że jakoś to będzie i można prowadzić idiotyczną politykę, bo zawsze przyjdzie USA pomóc. Może to w końcu pozwoli zreformować trochę Unię i spowoduje, że do rządzenia narodami przestaną być wybierani idioci, którzy zupełnie się nie sprawdzają w cza

Dokładnie. Niech uosobieniem tej naiwnie pięknej Europy, która uwierzyła (choć nie wiem, czy oni naprawdę w to wierzą) w
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia masz całkowitą rację, ale pamiętaj, że piszesz na niszowym sub-forum niszowego portalu gdzie zagląda jakieś paręset osób o bardzo specyficznych poglądach - totalna bańka. Jest to durna narracja, ale wątpliwe, że odzwierciedla podejście przeciętnego człowieka do tego problemu.
  • Odpowiedz