Wpis z mikrobloga

#pracbaza

Wykonuję dla was przegląd windy żebyście mogli wjeżdżać, zjeżdżać itd.

I pamiętajcie że jak pan od windy przychodzi i coś grzebie to nie „o znowu się zepsuła” tylko przegląd jest.
straszny_cham - #pracbaza

Wykonuję dla was przegląd windy żebyście mogli wjeżdżać, z...

źródło: IMG_2934

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@straszny_cham: a umiesz to przeprogramować? Bo u mnie geniusze ustawili, że jak na parterze wołasz windę to chcesz jechać w dół, więc jak ktoś z parkingu podziemnym jedzie w górę to ignoruje ludzi na parterze :|
  • Odpowiedz
@Yahoo_: Tak niestety działa standardowa „zbiorczość w dół” ,w blokach mieszkalnych z reguły ludzie z góry chcą zawsze jechać na dół, więc winda zatrzymuje się tylko w kierunku dół zjeżdżając z góry. Numer do serwisu który obsługuje windę powinien być w kabinie, zadzwoń do nich i z nimi to omów. Ewentualnie z administracją albo zarządem wspólnoty.
  • Odpowiedz
@straszny_cham: już próbowałem, powiedzieli mi, że nie da się tego zrobić, musiałyby być dwa przyciski. Nie wiem czy faktycznie się nie da, czy nie umieli, czy po prostu im się nie chciało
  • Odpowiedz
@Yahoo_: zależy od typu sterowania, teoretycznie na tym piętrze jeden przycisk mógłby działać jak wciśnięcie obu. No ale normalnie powinny być dwa przyciski i tak się z reguły robi, że jeśli parter to nie jest najniższe piętro to montuje się kasetę z przyciskami góra i dół na tym piętrze.
  • Odpowiedz