Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy Ruda Śląska, konkretnie dzielnica Bykowina, to spokojne miejsce? Planuje się tam przeprowadzić, ale zastanawia mnie czy nie na tam patusów? #slask #rudaslaska #katowice #chorzow #bytom #gliwice

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: @adasteBatory Pozwolę sobie mieć zdanie odmienne. Bykowina, a szczególnie "Bydgoszcz" to wylęgarnia zła. Kibice Ruchu, owszem, ale kilka bloków dalej, za szkołą, na "Koninie" już Górnik. Bitwy na "nowej drodze" były legendarne, jak rakietnicami n----------i w bloki. Kościół, gdzie ksiądz p-------ł kasę w kasynie (w latach 80), a i sam Pershing tam przebywał (a przynajmniej parkował mercedesa przy kościele). Słowem, jeśli lubisz mocne wrażenia to bierz w ciemno,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dunikowskiego to Kochłowice a nie Bykowina, ale nadal jest to bardzo spokojna okolica. Lekko na uboczu a wszędzie blisko (A4, średnicówka).
To dosłownie "sypialnia" - cisza i spokój, ale też bez jakichś mega knajp w pobliżu, itp.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ruda to umieralnia, nic tam nie ma. Szaro, buro, zero życia wieczornego, może z 5 ok knajp na krzyż, brak jakiegoś miejsca na koncerty, brak przyjaznego dużego parku. Wszystkie rozrywki są w miastach ościennych.
  • Odpowiedz