Aktywne Wpisy

Ama-gi +395
#nieruchomosci tyle w temacie braku dopłat do kredytów. Walka trwa

źródło: temp_file7686364166889460281
Pobierz
Trzeba się ładnie przyjrzeć żeby zobaczyć tu napis #konfederacja, za to bardzo wyraźnie widać podkreślenie #nadzieja.
W ogóle to #mentzen coraz częściej posługuje się nazwa własną jego partii zamiast konfederacji.
Co o tym sądzicie?
W ogóle to #mentzen coraz częściej posługuje się nazwa własną jego partii zamiast konfederacji.
Co o tym sądzicie?

źródło: GsnSacTXMAA8Cqi
Pobierz
#stepujacybudowlaniec #motoryzacja #alfaholicy
źródło: IMG_20250217_213314_603
Pobierzźródło: IMG_20250217_213247_696
Pobierzźródło: IMG_20250217_213241_146
Pobierzźródło: IMG_20250217_213228_543
PobierzW Volvo jest ten problem. Abs I kontrola trakcji świrują, bo sypie się czujnik skrętu kierownicy (a dokładniej taśma airbag na tym).
Z tego co wrzucales wcześniej to widzę, że miałeś właśnie z tym problem (trakcja, ans) i gdzieś tam w błędach mignelo mi coś o poduszce. To może w Alfie jest to samo?
@Golfinho: tak, ale to był inny moduł i jak go wymieniłem to ABS przestał zgłaszać błędy
Nie bez powodu masa do ECU wchodzi kilkoma pinami, tak samo plus. Jak któraś jest za słaba cyrki się dzieją. Mimo to możesz łączyć się diagnostycznym kompem.
Na zdjęciu czujnik kąta skrętu połączony ze zwijaniem taśmy air bag. Do puki taśma w
źródło: IMG_20250217_175830_786
Pobierz@trzaichlac69: idzie jeden kabel z akumulatora na karoserię, niczego więcej nie zauważyłem
@trzaichlac69: jest, ale to nie ten czujnik bo patrzyłem na allegro i wygląda inaczej
Odnośnie masy to schemat mówi co innego.
Czujnik może być na sztywno dokręcony do kolumny, ale gdzieś o kręceniu kierownicą musi zbierać.
źródło: 1000001629
Pobierz@Golfinho: nie, to jest taśma kierownicy, z angielska clockspring.
@FejsFak jak wyżej. Jak to tak rozdłubałeś, to już możesz kupować nowe. Jak otworzysz paczkę, to tego nie dotykaj i załóż dokładnie tak, jak przyszło, bez krecenia.
@trzaichlac69: Faktycznie po wyjęciu akumulatora i wymontowaniu uchwytu na akumulator ukazał się drugi kabel łączący nadwozie ze skrzynią biegów ale też w bardzo ładnym stanie i praktycznie zero rdzy (przynajmniej połączenie było ładnie błyszczące metalicznie).
No to już masz jakiś punkt zaczepienia. Albo sprawdź to drugim kompem albo nie odczytuje ECU tych wartości.
@Zjem_Ci_nos: właśnie dziwne bo jakiś czas temu odczytywał te wartości
@Zjem_Ci_nos: wyjąłem fotele to poduszki się burzą ale wcześniej nie było problemów z poduszkami (0 błędów). Myślę, że podstawa to pozbyć się błędu z magistrali CAN mówiącego o problemie z okablowaniem. Jeśli tego błędu się pozbędę i dalej auto nie będzie odpalać to wtedy zacznę się zastanawiać co by tu jeszcze.
@FejsFak: sprawdź okablowanie to wiadomo ale może też być tak, że jakiś komp sieje śmieci na CAN. Odłączaj po kolei konkretne komputery i zobacz czy zniknie błąd.