Aktywne Wpisy

kicioch +984
Misiek przeżył 16 lat (z nami ostatnie 6) i jest teraz w lepszym świecie (╯︵╰,)
Kochał jedzenie, nie uznawał zabawek (chyba że kong, z jedzeniem), miał 10 leżanek i 50 kocyków, nie lubił być wyżej niż podłoga, nie był fanem spacerów, miał setki chorób i dolegliwości a i tak ostatnie lata psiej emerytury spędził szczęśliwy a my razem z nim (╯︵╰,)
#piesmisiek
Kochał jedzenie, nie uznawał zabawek (chyba że kong, z jedzeniem), miał 10 leżanek i 50 kocyków, nie lubił być wyżej niż podłoga, nie był fanem spacerów, miał setki chorób i dolegliwości a i tak ostatnie lata psiej emerytury spędził szczęśliwy a my razem z nim (╯︵╰,)
#piesmisiek

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sztywny_misza +138

źródło: 1740637996376-0
Pobierz
Przychodzę z dylematem, ponieważ od kilku dni nie mogę się zdecydować i liczę na Waszą pomoc. Opinie na portalach typu Reddit są tak skrajne, że trudno mi podjąć jednoznaczną decyzje.
Szukam otwartych słuchawek do 800 zł, bez mikrofonu. Po kilku dniach researchu zawęziłem wybór do dwóch modeli, ale mam co do nich pewne obawy, które często się przewijają. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje, jeśli spełnią moje oczekiwania i sprawdzą się w moim zastosowaniu.
(posiadam interfejs Scarlett 4gen 2i2 jeśli to ma jakieś znaczenie)
Główne zastosowania:
- Oglądanie filmów
- Granie w gry
- YouTube (podcasty)
- Streamowanie
Muzyka jest dla mnie pobocznym aspektem.
Sennheiser HD 560S
Czytałem o nich wiele dobrego, ale pojawiają się też opinie, że:
- Są ciasne i niewygodne, co mnie martwi, bo mam dużą głowę i noszę okulary.
- Brzmią bardzo jasno i ostro, zbyt analitycznie i bez emocji, co może być męczące podczas długich sesji.
- Wydobywa się z nich wyjątkowo dużo dźwięku – wiem, że to normalne w otwartej konstrukcji, ale podobno tutaj jest to bardziej zauważalne.
Sennheiser HD 599
Podobno eliminują problemy 560S, które wymieniłem wyżej, ponieważ są bardzo wygodne, mają ciepłe brzmienie i nie męczą przy dłuższym słuchaniu, ale pojawiają się inne wady, które mnie martwią:
- Wymagają korekcji EQ, żeby dobrze brzmiały.
- Są „błotniste” i przytłumione, jakby dźwięk był nieco zgaszony.
Czy ktoś z was miał doświadczenie z tymi modelami? A może polecacie coś innego w tej cenie? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
PS. Czy EQ APO obciąża komputer, gdy działa w tle?
#audio #muzyka #kiciochpyta #sluchawki #audiofile #pytaniedoeksperta #hifi
Nie interesuje mnie używany sprzęt z oczywistych względów, brak możliwości zwrotu i nie byłbym w stanie określić czy dana sztuka działa poprawnie bo nie mam porównania i to będą moje pierwsze, wyższej jakości słuchawki
Nie chce konstrukcji zamkniętych ponieważ zaburza mi to rozmawianie, czuje sie bardzo niekomfortowo gdy nie słyszę, albo bardzo słabo słyszę swój głos gdy mowie.
Widziałem streamera który korzysta z HD599 i nie ma problemu z wyciekiem więc pomyślałem, że w przypadku HD560s raczej też nie
Co do wygody sennheisera, imho słuchawki są głównie wygodne ze względu na lekką wagę i kształt muszli nauszników. Reszta to już kwestia pałąka czy jest ciasny, ale cięzko stwierdzić, każdy ma inną głowę, chociaż po coś jest ta regulacja. Więc ostatecznie
Co do słuchawek - zainteresuj się jeszcze nowymi Audio Technica ATH-R50X.
Mój interfejs będzie dobrze współpracował z tymi 560s? Bo w sumie jeżeli nie to podłącze pod PC po prostu.
@paprycheck: Tak, wciąż będzie podbicie w basie, ale dużo mniejsze, w okolicach 1 dB.
Wyjście z karty zintegrowanej prawdopodobnie będzie miało jeszcze wyższą impedancję wyjściową, a przez to jeszcze mocniej będzie zmieniało charakterystykę częstotliwościową słuchawek.
Skoro ten scarlett bedzie okej do tych słuchawek to sie ciesze bo używam go tez do mikrofonu.
btw, warto dokupić jakiś kabel czy w zestawie jest wszystko co
@paprycheck: Prawda, po prostu chciałem żeby wszystko było jasne.
Niczego więcej niż tego co jest w zestawie nie potrzebujesz.
@cukru @bonus @emjot86
btw, Emjot86, mogłbyś jeszcze napisać jak na nich ogląda się filmy?
W tej cenie możesz rozważyć HiFiMan HE400se.
Ale jeszcze mam pare dni na risercz, może też do tego czasu zajrze do sklepu muzycznego w moim mieście i sprawdzę czy maja ten model