Wpis z mikrobloga

#afera #polskiedrogi #autostrady #etoll #samochody

Pamiętacie czasy jeżdżenia z włączoną zamuloną i wiecznie blokującą się apką e-toll? Ja też słabo. Przeważnie płaciłem to blikiem. Dziś dostałem wezwanie na 500 zł za przejazd z grudnia 2021. Nie mogę sprawdzić w historii rachunku czy ten konkretny przejazd został czy nie został opłacony, bo bank (#millenium) limituje historie transakcji i ostatni mam styczeń 2022. Z tego co czytam w sieci sprawa jest "legit" i nie ma skutecznej możliwości odwołania (obowiązek na właścicielu, nie na kierowcy). Regularnie opłacaliśmy to g---o. To, że ktoś się w rozsądnym czasie nie upomniał, że czegoś mu brakuje, a teraz bez pardonu, po ponad 3 latach wola 50 razy tyle, to nie brzmi jak konstytucja xD
Jest ktoś kto próbował to prawnie ogarnąć? Ciekawe, że w wezwaniu powołują się na przepisy / ustawy z lat 2023, czyli o jakim Lex retro non agit mówimy :)?
denwood - #afera #polskiedrogi #autostrady #etoll #samochody

Pamiętacie czasy jeżdże...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@denwood: napisz reklamacje albo odwolaj sie do millennium na 2 linię, moze Ci sprawdza, ewentualnie chyba mozna bylo kiedys zamowic wyciag ale byl platny. Ja bym próbował zadzownil na infolinie i poprosic w formie reklamacji o wyciąg z wcześniejszego okresu lub aby znaleźli płatności blik za przejazdy
  • Odpowiedz
  • 0
@another_throwaway23 sprawdzałem na desktopie przez serwis banku - te same limity. Próbowałem nawet obejść ograniczenie wysyłając żądanie ze zmodyfikowanymi datami w narzędziu do takich sztuczek (postman) - bez skutku
  • Odpowiedz