Aktywne Wpisy

krucjan +17
Serio ekspresso jest u nas tak niepopularne?
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
ZdzislawRotterdam +392

źródło: 1000022225
Pobierz
Pamiętacie czasy jeżdżenia z włączoną zamuloną i wiecznie blokującą się apką e-toll? Ja też słabo. Przeważnie płaciłem to blikiem. Dziś dostałem wezwanie na 500 zł za przejazd z grudnia 2021. Nie mogę sprawdzić w historii rachunku czy ten konkretny przejazd został czy nie został opłacony, bo bank (#millenium) limituje historie transakcji i ostatni mam styczeń 2022. Z tego co czytam w sieci sprawa jest "legit" i nie ma skutecznej możliwości odwołania (obowiązek na właścicielu, nie na kierowcy). Regularnie opłacaliśmy to g---o. To, że ktoś się w rozsądnym czasie nie upomniał, że czegoś mu brakuje, a teraz bez pardonu, po ponad 3 latach wola 50 razy tyle, to nie brzmi jak konstytucja xD
Jest ktoś kto próbował to prawnie ogarnąć? Ciekawe, że w wezwaniu powołują się na przepisy / ustawy z lat 2023, czyli o jakim Lex retro non agit mówimy :)?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz