Wpis z mikrobloga

Skończyłem swoją pierwszą grę na Swtichu - Super Mario Odyssey i bawiłem się fenomenalnie.

Bardzo lubię gry platformowe w których trzeba "lizać ściany" żeby znaleźć jak najwięcej rzeczy. Większosć map przypadała mi do gustu, może ze 2 nie przypadły mi do gustu. Przyjemna mechanika, łądna grafika. Do tego sama rozgrywka bardzo wymagająca w kilku momentach. Bardzo przyjemnie spędzony czas.
Jaki tytuł polecacie z poniższej listy gier z Mario i uniwersum Mario jako następny?

Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Mario + Rabbids Kingdom Battle
Captain Toad: Treasure Tracker
New Super Mario Bros. U Deluxe
Yoshi's Crafted World
Luigi's Mansion 2 HD
Luigi's Mansion 3
Paper Mario: The Origami King
Super Mario 3D All-Stars
Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Mario + Rabbids Sparks of Hope
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario RPG
Mario vs. Donkey Kong (Switch)
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Princess Peach: Showtime!
Mario & Luigi: Brothership
Donkey Kong Country Returns HD

Chyba niczego nie pominąłem w tej liście?:D

#nintendo #nintendoswitch #mario
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jaki tytuł polecacie z poniższej listy gier z Mario i uniwersum Mario jako następny?

@SpiderFYM: jak chcesz lepsze i bardziej dopracowane to Bowser's Fury. Do tego w pakiecie dostaniesz gameplayowo zupełnie innego mariana w 3D.

Co do reszty gier, to nie wiem na ile sobie zdajesz sprawę, ale te gry są w zupełnie różnych od siebie gatunkach.
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: zdecydowanie 3d all stars ale praktycznie jest nie do dostania. Mario Galaxy to chyba nawet na równi jak nie lepiej z Oddysey moim zdaniem. A tak to polecam Rabbidsy 1 i 2 szczególnie że często są promki i Luigi Mansion 3 bo to jest bardzo pięknie zrobiona gra
  • Odpowiedz
@SpiderFYM lol, właśnie wszedłem na tag bo chciałem napisać, że od jutra chce rozpocząć przygodę z grą Mario Odyssey I poprosić i jakieś pro tipy xd
Jak jesteś świeżo po przejściu to powiedz mi, żeby spędzić jak najwięcej czasu z grą to jaki preferujesz przychodzić grę?
Czytałem trochę i gierka jest sandboxem czyli dzieli się na różne światy ale w każdym święcie można już wykonywać zadania w różnej kolejności prawda to?
  • Odpowiedz
@haabero 3d all-star to nie jest jakoś tak że to zbiór kilku innych gierek z podbitą grafiką na jednym kadridzu?
Pytam bo ja nie mam problemu, żeby na picofly to odpalić ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Kaolin28: Tak. Masz tam Mariana 64 z N64, Sunshine z GameCube i własnie Galaxy z Wii. Ale tylko Galaxy to sztos z genialną mechaniką i muzyką. A była jeszcze druga część na Wii, może na switcha2 wyjdzie
dorime
  • Odpowiedz
@Kaolin28: mario 64 jest na tym switchowym emulatorze, sunshine jest mega trudne (przynajmniej dla mnie), powstało przed era gier, które mówiły ci co masz robic dalej - ale klimat jest nieziemski bo akcja jest na tropikalnej wyspie. No i najlepsze z całej trójki czyli galaxy imo 10/10 dla mnie
  • Odpowiedz
  • 1
od jutra chce rozpocząć przygodę z grą Mario Odyssey I poprosić i jakieś pro tipy xd

Jak jesteś świeżo po przejściu to powiedz mi, żeby spędzić jak najwięcej czasu z grą to jaki preferujesz przychodzić grę?

@Kaolin28: Grałem każdą mapę do oporu, aż do momentu w którym nie wiedziałem jak znaleźć kolejne księżyce, dopiero potem przechodziłem na kolejny poziom. Przez to ani razu nie byłem w sytuacji że brakło mi
  • Odpowiedz
@SpiderFYM polecam kupić disco elysium, bo jest bardzo tanie na promocji obecnie. Oczywiście wiem, że to offtop i nawet nie ex na Nintendo, ale akurat rzuciło mi się w oczy.
  • Odpowiedz