Aktywne Wpisy

Pieskor +552
Dopiero ostatni pobyt w szpitalu dobitnie pokazał mi jakim gównem jest nałóg tytoniowy. To co widziałem zryło mi beret.
1. Facet po 50, gula na gardle, nie jest w wstanie rozmawiać, zabieg go czekał 8 godzinny, z dużym ryzykiem że to może być jego ostatni zabieg. Lekarz przychodził do niego co chwile i prosił o to o tamto i absolutny zakaz palenia. Co robił? Wychodził średnio co 2h na zwykłego śmierdziucha mając totalnie
1. Facet po 50, gula na gardle, nie jest w wstanie rozmawiać, zabieg go czekał 8 godzinny, z dużym ryzykiem że to może być jego ostatni zabieg. Lekarz przychodził do niego co chwile i prosił o to o tamto i absolutny zakaz palenia. Co robił? Wychodził średnio co 2h na zwykłego śmierdziucha mając totalnie

Największe redflagi u innych kierowców:
1. Indywidualna tablica rejestracyjna
2. Naklejki na samochodzie
3. BMW, Audi
4. Kobieta w białym SUWie
W przypadku wystąpienia któregokolwiek z nich, ryzyko idiotycznego manewru wzrasta. Jeśli występuje więcej niż jedno, ryzyko to mnoży się.
#samochody #motoryzacja #takaprawda
1. Indywidualna tablica rejestracyjna
2. Naklejki na samochodzie
3. BMW, Audi
4. Kobieta w białym SUWie
W przypadku wystąpienia któregokolwiek z nich, ryzyko idiotycznego manewru wzrasta. Jeśli występuje więcej niż jedno, ryzyko to mnoży się.
#samochody #motoryzacja #takaprawda
Uwielbiam takie płatki śniegu. <3
Rozmawialiśmy o wyprzedzaniu. @MArcinnn96 twierdził, że pojazd jadacy z tyłu (ba, twierdził, że już nawet tylko sygnalizujący chęć zmiany pasa) po innym pasie już wyprzedza i nie możemy wówczas przyspieszać. XD
Swoją drogą to @CREATE_USER twierdził dokładnie to samo. Też go odesłałem do ustawy by przeczytał przepisy i wrócił mi zdać relację co tam ciekawego wyczytał, ale nie doczekałem się. :(
Ach ci wykopowi fachowcy.
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy #ruchdrogowy
źródło: 1000034589
PobierzAle widzę, że niektórzy odklejają się dużo bardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To wykop służy do czegoś innego? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do wyprzedzania - w przepisie jest jasno: "kierujący, jadący za nim, nie rozpoczął wyprzedzania". Jeśli auto za Tobą zjeżdża na pas ruchu w przeciwnym kierunku i przyspiesza, to właśnie rozpoczął wyprzedzanie. Twój interlokutor owszem pochrzanił z tym kierunkowskazem, bo to
Nie jest dyskusyjny i nie jest w
źródło: 1000034590
PobierzAle ok, proszę. Art. 2 ust. 28 pord.
wyprzedzanie – przejeżdżanie (przechodzenie) obok pojazdu lub uczestnika
ruchu poruszającego się w tym samym
Brawo! Wszystko się
Przyjmuje się podział na 3 etapy wyprzedzania:
zbliżanie się do pojazdu, którego chcemy wyprzedzić i wyjeżdżanie w lewo;
Nope. Samo wyprzedzanie zaczyna się przy przejezdzaniu (przejezdzaniu, nie jechaniu!) obok innego pojazdu poruszającego się w tym samym kierunku. Przepisy są jednoznaczne w tej kwestii.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
Nie jestem, ale mam wiedzę i się nią dzielę. A jeśli nie mam racji to zawsze możesz to jakoś
Ale dlaczego? Przecież już wyprzedzałeś, a nie można tego robić przed
Jest dyskusyjny - i to z kilku powodów:
- jeśli jedziesz równo z innym pojazdem i on lekko przyhamuje - to teoretycznie go wyprzedzasz, mimo że to nie Ty wykonujesz
Dlatego po to masz oczy by obserwować sytuację i jeśli taki pojazd zwalnia to ty też to robisz.