Wpis z mikrobloga

Czy wie ktoś czy powiatowa komisja ds. orzekania o niepełnosprawności ma wgląd w obecne stanowisko zatrudnienia?

Bo we wniosku trzeba wpisać firmę i nazwę stanowiska, a ja na umowie jestem programistą więc można przewidzieć jakie będzie podejście komisji - poklika chwilę w komputer w domu i dostaje kilkanaście k to po co mu orzeczenie.

Myślę nad wpisaniem zamiast tego pracownik techniczny czy coś w tym rodzaju.

Chce złożyć na depresję, ale mam też stwardnienie rozsiane, pierwotnego stwardniające zapalenie dróg żółciowych i przewlekłe zapalenie jelita.

#stwardnienierozsiane #prawo #prawopracy #zus #niepelnosprawni
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dziad_z_labem

Telefony funkcjonują w Polsce od 1877 roku. Myślę, że przez ten czas ktoś wpadł na to, że można wykonać telefon z prostym pytaniem w celu weryfikacji.

No ok to pewnie w systemie byłem "Intern", czyli mogłem być na stażu i klikać w komputer a mogłem jeździć na dachy i serwisować anteny bo nazwa stanowiska wymyślona przez firmę nic o tym nie mówi
  • Odpowiedz
Oczywiście że nie mogą i nie sprawdzą, bo i nie mają takich narzędzi. Co innego ZUS - ten ma w bazie zgłoszonych do składki zdrowotnej, chorobowej itd. Spokojnie pisz co Ci palec na długopis przyniesie :)
  • Odpowiedz
@drakan8 no właśnie nie wiem czy tylko statystyka, bo czytałem jeden komentarz na FB że kobiecie sąd odrzucił odwołanie z między innymi z uzasadnieniem że praca biurowa nie jest ciężka (ona składała na przewlekłe zmęczenie przy chorobie wątroby)

Nie wiem na ile prawda i szerszy kontekst bo to był komentarz na FB
  • Odpowiedz