Wpis z mikrobloga

Jak sobie radzicie z przełączaniem się bieżnia/siedzenie na krześle podczas pracy zdalnej? Mam biurko regulowane elektrycznie 140x80 i myślę o zmianie na:
1. Większe 200x80/70
2. Dokupienie jednego 120x80.

Potrzebuję większe bo mam parę rzeczy, które chciałbym położyć na biurku i druga sprawa to bieżnia. Kupiłem bieżnię rok temu i rzadko z niej korzystam bo trzeba się j---ć z rozkładaniem, odsuwaniem rzeczy, składanie to samo. Więc max 1-2x dziennie chce mi się to robić. A chciałbym docelowo częściej np. co 2h.

Przy pierwszej opcji, gdzie bym miał dłuższy blat, bieżnia by była cały czas rozłożona pod biurkiem i przesunięta na bok, jakbym chciał skorzystać to wystarczy przesunąć z powrotem na środek po macie. Problem? Co zrobić ze starym mniejszym biurkiem? Szkoda trochę, kupiłem go w 2018 roku i dalej jak nowy. Sprzedają się łatwo takie rzeczy?

Przy drugiej opcji, dodatkowe biurko i bieżnia cały czas rozłożona więc najmniej roboty z przełączaniem się. Minus? 140+120 to jest 260cm w średniej wielkości pokoju xD

Wiem, problemy pierwszego świata.

#biurko #pracazdalna #homeoffice #programista15k #pcmasterrace
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@famir96: nie wiem, czy miliony. Raczej taki pomysł znany z forów i nawet tam niszowy. W praktyce nie znam nikogo, kto pracuje na bieżni. Ręce się trzęsą, ciężko się skupić na czymkolwiek. Trochę moim zdaniem taka zabawka jak fotele za 5 000, ale jak ktoś lubi i mu służy, to niech ma :)
  • Odpowiedz
@famir96 też by mi się nie chciało co chwilę podstawiać bieżni, ja to mam regulowane biurko z timerem, więc co jakiś czas sobie po prostu stoję co by hemoroidów nie wyhodować ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Drzewozerek: Dzięki. I ostatnie pytanie, jak się kupuje osobno blat i stelaż to trzeba jakoś sprawdzać dopasowanie/kompatybilność? To się w łatwy sposób montuje?
  • Odpowiedz
@famir96 przy stelażu powinien być opis co do wymagań odnośnie rozmiarów blatów (ten co wrzucałem miał podane info odnosnie min i max długości blatu - można dostosowywać jego długość). Sam montaż to prosta sprawa, mi wygodnie było położyć blat na ziemi, a następnie przykrecic do niego stelaż według upodobania (ma wyznaczone dziury przez które wkręcasz wkręty do drewna)
  • Odpowiedz