Wpis z mikrobloga

Chciałbym kupić Karchera SC5, główne przeznaczenie to czyszczenie podłóg i łazienki, czy to ma sens? Jest jakoś zauważalnie prościej/szybciej z taką parownicą? Można ją wykorzystać do usuwania kamienia z płytek? Np. wstępnie spryskać octem i dokończyć parownicą.

#parownica #karcher #agd
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
Ariete Vapor 4146

@Notakaprawda: Ponad 3 razy tańsza, całkiem ciekawe.

Nigdy nie miałem parownicy, wiesz może czy bezpiecznie jest tego używać w obecności sprzętu rtv? To jednak para, może różnie wpływać na elektronikę.
  • Odpowiedz
@L24D: Coś tam wiem, sam mam ją 3 lata. Absolutnie samego sprzętu nie można tym czyścić, ale uchwyt do telewizora czy rzeczy obok jak najbardziej. Strumień pary jest skoncentrowany, nie masz się czego bać.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Notakaprawda: Właśnie chodziło mi o unoszącą się do góry parę, w żadnym wypadku czyszczenie elektroniki :) dzięki za rekomendację. Zastanawiam się jeszcze nad modelem gdzie można na bieżąco uzupełniać wodę:
https://www.ariete.pl/myjki-i-czysciki-parowe/717-oczyszczacz-parowy-4147-xvapor-no-stop.html

choć jest mniejsze ciśnienie (4 vs 5 bar), to nie wiem czy warto. Jak szacujesz, jaką powierzchnię można tym ogarnąć na jednym zbiorniku?
  • Odpowiedz
@L24D: Zależy to tylko i wyłącznie od tego jakie ciśnienie ustawisz, masz tam płynną regulację pokrętłem. Różowa właśnie mi powiedziała, że 1 zbiornik na mniej więcej 2 pomieszczenia, mieszkanie na 2-3 zbiornikach ogarnie. To również zależy od stopnia zabrudzenia chociażby płytek czy kabiny prysznicowej. Ogólnie jesteśmy mega zadowoleni, sprzedałem ich bardzo dużo, z samej mojej polecajki wśród kolegów kupiło ją z 5 osób. Mój kierownik po godzinach zajmuje się detailingiem
  • Odpowiedz