Wpis z mikrobloga

Mam wizję, żeby stworzyć forum o Tibii i OTSach. Wiem, że mamy rok 2025, wiem, że teraz wszystko jest na Facebooku, Discordzie i gdziekolwiek indziej. Ale jednak nostalgia po starych czasach została, gdy internet był inny.

Chciałbym, żeby to było w starym stylu, na jednym z tych oryginalnych silników do forów (zawsze byłem fanem MyBB).

Biorąc pod uwagę specyfikę dzisiejszego świata myślicie, że ma to szansę powodzenia (będzie miało aktywnych użytkowników)? Czy sami byście wrócili na takie forum?

Myślałem o domenie otfans.pl lub otland.pl.

#tibia #tibiazwykopem #ots #forum
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TruInformatyk: myślę że nie ma szans, ale też mam sentyment do MyBB ;) prowadziłam swego czasu forum o Tamagotchi i powstała tam fajna społeczność (nawet jedno małżeństwo, które się na nim poznało :D), która jednak i tak przeniosła się z czasem na discorda. Fora są niestety niewygodne do korzystania ze smartfonów, a większość ludzi w ten sposób dziś konsumuje internet.
  • Odpowiedz
@TruInformatyk: myślę że nie ma to szansy na zdobycie zainteresowania. Jak ktoś coś potrzebuje to zawsze jest tibiopedia lub tagi na wykopie/reddicie, już o discordach nie wspominając. Czasy forów minęły.
  • Odpowiedz