Aktywne Wpisy

Gmeras +1151
Mirki i Mirabelki bardzo was proszę trzymajcie kciuki za moją różowa by wyszła bez szwanku leży od piątku na Intensywnej terapii (╯︵╰,) #chcesiewyzalic

SzubiDubiDu +295
Ogólnie komunistów strzelać prądem ale przyznaję, że przynajmniej mieli mądrych ludzi od urbanistyki i szeropojętego planowania.
Celowo budowali zakłady pracy na zadupiach aby ludzie z okolicznych zadupi mieli pracę. Tworzyli nierentowne połączenia komunikacyjne aby dowozić robotników i uczniów. PGRy, cementownie, zakłady tekstylne.
Jak budowali nowe osiedla to od razu kompleksowo przedszkole i szkoła obok, przystanek PKS, przychodnia, sklepy na granicy osiedla. Jak już robili drogę w mieście to szeroką, z zapasem. Ciul z tym,
Celowo budowali zakłady pracy na zadupiach aby ludzie z okolicznych zadupi mieli pracę. Tworzyli nierentowne połączenia komunikacyjne aby dowozić robotników i uczniów. PGRy, cementownie, zakłady tekstylne.
Jak budowali nowe osiedla to od razu kompleksowo przedszkole i szkoła obok, przystanek PKS, przychodnia, sklepy na granicy osiedla. Jak już robili drogę w mieście to szeroką, z zapasem. Ciul z tym,

źródło: 527a1e68c9495_o_original
Pobierz
@KOLEGAMAMY: nic się nie skończy - Ukrania już przekroczyła niebieski próg wolności świata. Nigdy nie wróci już pod ruski parasol. Tam jest nienawiść do okupanta. Taka sama jak my mieliśmy w czasie i po II WS.
@KOLEGAMAMY: Bzdura. Dowód.
@KOLEGAMAMY: Ostatnie badania - listopad 2024 - według badania przeprowadzonego przez Centrum Dialogu im. Juliusza Mieroszewskiego, 41% Ukraińców ma dobrą lub bardzo dobrą opinię o Polakach, 53% ma opinię neutralną, a jedynie 5% wyraża opinię negatywną. Wkurza mnie, że to ja muszę szukać dowodu na rzucane tezy, ale jeśli to naprostuje brednie, to tak będę czynił.
@KOLEGAMAMY: Słuchaj, jak rzucasz jakieś jednozdaniowe tezy, to chociaż je czymś podeprzyj, bo inaczej zachowujesz się jak samo Wielkie, spocone i podniecone G. - Grówer. Czekam na argumenty za poziomem nienawiści Ukraińców do Polaków.
Masz coś konkretnego, czy tylko rzucasz puste frazesy? Jak masz cytat, to podaj. Jak masz analizę
Konkrety, cytaty, źródła. Bo na razie to lecisz metodą "gdzieś ktoś powiedział coś, ale nie wiem co". A jak nie masz konkretów, to z łaski swojej nie udawaj analityka geopolityki, bo powtarzanie ruskich narracji to nie jest argument.
O co ci chodzi, o to, że bronią swojego rynku? A polskie ministerstwo to niby co robi? A inne europejskie kraje? Dokładnie to samo - walczą o swoje interesy. Witamy
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/2271593,1,seria-niezrecznosci-ukraina-wywolala-kryzys-w-relacjach-z-polska-a-racja-stanu-jest-jedna.read
Mówi o napięciach w relacjach PL-UA, które wynikają z trudnych tematów (zboże, historia), ale nigdzie nie ma tam słowa o "nienawiści" Ukraińców do