Wpis z mikrobloga

#ukraina Wiecie co najbardziej boli fiutina? Nie tam żadne straty sprzętowe czy ludzkie. On rozpoczął wojnę z pobudek czysto samolubnych - pragnął być uważany za wielkiego wodza, zdobywcę, chciał żeby świat się go bał i szanował. Skończyło się tak, że został wyrzutkiem, pariasem i pośmiewiskiem. Bohaterem jest teraz komik Zeleński, który witany jest przez największych tego świata na salonach i kiedy wchodzi na salę to wszyscy wstają i mu klaszczą. Ale to musi w------ć fiutina, który ukrywa się w jakimś bunkrze, ma masę kompleksów, nie dość, że manlet, wygląda jak małpa to pewnie jeszcze ma małego buzdygana.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adam-pajac ale bredzisz, Putin po prostu idzie z doktryną kacapow, on sobie spokojnie żyje u siebie a realizuje to co kacapy od wieków czyli imperializm. Komik to zaraz się skoczy jak naród kopnie go w dupe
  • Odpowiedz
Komik to zaraz się skoczy jak naród kopnie go w dupe

@KOLEGAMAMY: nic się nie skończy - Ukrania już przekroczyła niebieski próg wolności świata. Nigdy nie wróci już pod ruski parasol. Tam jest nienawiść do okupanta. Taka sama jak my mieliśmy w czasie i po II WS.
  • Odpowiedz
do ruskich to się zgodzę ale jest też niechęć do Polaków ;)

@KOLEGAMAMY: Ostatnie badania - listopad 2024 - według badania przeprowadzonego przez Centrum Dialogu im. Juliusza Mieroszewskiego, 41% Ukraińców ma dobrą lub bardzo dobrą opinię o Polakach, 53% ma opinię neutralną, a jedynie 5% wyraża opinię negatywną. Wkurza mnie, że to ja muszę szukać dowodu na rzucane tezy, ale jeśli to naprostuje brednie, to tak będę czynił.
  • Odpowiedz
a kim ty jesteś żeby mi kazać coś robić? Wystarczy posłuchaj co mówi ukraiński rząd - jak odnosi sie do naszego kraju.

@KOLEGAMAMY: Słuchaj, jak rzucasz jakieś jednozdaniowe tezy, to chociaż je czymś podeprzyj, bo inaczej zachowujesz się jak samo Wielkie, spocone i podniecone G. - Grówer. Czekam na argumenty za poziomem nienawiści Ukraińców do Polaków.

Masz coś konkretnego, czy tylko rzucasz puste frazesy? Jak masz cytat, to podaj. Jak masz analizę
  • Odpowiedz
@world a Kuleba co mówił? Albo ministerstwo rolnictwa Ukrainy? To że jesteś Ukraińcem to nie zmieni tego że wasz rząd ma inne interesy niż Polska. Rozumiem to ale nie wmawiaj mi że Polacy i Ukraińcy to bracia bo ukry wydymaja nas w pierwszej możliwej sytuacji
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY: Cytaty!

Konkrety, cytaty, źródła. Bo na razie to lecisz metodą "gdzieś ktoś powiedział coś, ale nie wiem co". A jak nie masz konkretów, to z łaski swojej nie udawaj analityka geopolityki, bo powtarzanie ruskich narracji to nie jest argument.

O co ci chodzi, o to, że bronią swojego rynku? A polskie ministerstwo to niby co robi? A inne europejskie kraje? Dokładnie to samo - walczą o swoje interesy. Witamy
  • Odpowiedz
@world widzę że od razu jedziesz argumentami ad persona a jesteś zwykłym leszczem udającym Wolskiego. Dostałeś cytaty więc nie rob już fikołków tylko pozostań na ziemi. W naszym interesie jest słaba Ukraina i słaba Rossija. A nie silna Ukraina i słaba Rossija.
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY: No dobra, widzę, że w końcu udało ci się wrzucić linki, chociaż już widzę, że to seria niezręczności niż realny konflikt. Ale OK, przejdźmy do konkretów, bo dalej robisz fikołki i budujesz narrację na pojedynczych incydentach, ignorując całokształt relacji. Wyżej wiele kwestii już wyjaśniłem, ale lecimy.

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/2271593,1,seria-niezrecznosci-ukraina-wywolala-kryzys-w-relacjach-z-polska-a-racja-stanu-jest-jedna.read

Mówi o napięciach w relacjach PL-UA, które wynikają z trudnych tematów (zboże, historia), ale nigdzie nie ma tam słowa o "nienawiści" Ukraińców do
  • Odpowiedz
@world ale się zesrałeś XD wrzuciłem linki a ty piszesz że temat rozdmuchany przez media. Dorabiasz teorie do z góry założonej tezy więc nie chcesz przyjąć żadnego argumentu. Dostałeś argument a zbijasz go że media rozdmuchały temat XD Słaba Ukraina to korzyść dla polskiej gospodarki, jesteśmy w NATO dzbanie a Ukraina nie więc twoje teorie można włożyć między bajki. Ukraina w NATO = bufor dla Polski? Ty na trzeźwo piszesz?
  • Odpowiedz