Wpis z mikrobloga

Z okazji poniedziałku przypominam wszystkim niewolnikom (tj. pracującym na etacie), że praca to nie jest miejsce do jakiegokolwiek angażowania się. Twój pracodawca ma cię w dupie, płaci ci ochłapy w porównaniu z tym co na tobie zarabia, a jak tylko zacznie mu gorzej iść biznes to cię zwolni bez wahania. Dlatego jedyne co możesz zrobić żeby zachować resztki zdrowia psychicznego tkwiąc w tym niewolnictwie XXI wieku to:
1. Robić swoje zadania byle jak, zużywając jak najmniej energii.
2. Oszukiwać janusza i o--------ć się ile tylko się da.
3. Zero jakichkolwiek własnych inicjatyw i zaangażowania, robić tylko tyle ile ci każe ktoś wyżej w hierarchii.

#pracbaza #praca #korposwiat #takaprawda #biznes #ekonomia
jacekparowka - Z okazji poniedziałku przypominam wszystkim niewolnikom (tj. pracujący...

źródło: slavery_featured

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PodniebnyMurzyn

@jacekparowka: tak, dlatego najlepiej przez 30 lat pracy nic nie robić, być ciagle na gównostanowisku i zarabiać 3 tys miesiecznie.

A jak już ktoś ma wyższe stanowisko i więcej zarabia? To po co ma się wysilać?
  • Odpowiedz
@jacekparowka Dobre rady dla spierdona którego życie to wegetacja i bycie ciężarem dla społeczeństwa, ale jak jesteś normalny i chcesz mieć w życiu lepiej to musisz się niestety trochę postarać
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: nigdy nie dawałem więcej od siebie niż trzeba było. Ba, regularnie nikomu nie podoba się że jestem bardzo terytorialny jeśli chodzi o moje miejsce pracy i bardzo mocno trzymam się ustaleń zapisanych w umowie- obecnie zarabiam 16k netto :)
  • Odpowiedz