Wpis z mikrobloga

Wiecie co, ja jakoś jestem w stanie zrozumieć że ktoś nie wierzy w #globalneocieplenie. No bo Grenlandia bywała zielona, itp. Ale czy to troszkę nie za wygodne politycznie dla prawicy? Sama się włącza czerwona lampka. No bo jakby Korwin uznał Globcio to miałby niezły problem, bo w takim wypadku jedyny ratunek to te instytucje (jak UE) które on tak namiętnie zwalcza. Nawet jeśli ocieplenia nie ma to przecież mogłoby być, prawda? ;). Do czego wtedy doprowadziłby model Korwina? Chyba do totalnej katastrofy, no bo przecież nikt nie chciałby być frajerem i nakładać na siebie jakieś limity. Holendrzy niech toną w wodzie z lodowców.

#korwin #eksperymentmyslowy #kiciochpyta
  • 15
  • Odpowiedz
No bo jakby Korwin uznał Globcio to miałby niezły problem

@neoneo: Co ty za bzdury wygadujesz? Kiedy Korwin powiedział, że nie ma globalnego ocieplenia?
  • Odpowiedz
@neoneo: najlepsze, że ci obłudnicy (głupcy?) nie powiedzą wprost: mamy gdzieś przyszłość i potencjalną katastrofę, najwyżej nasze dzieci i wnuki będą się tym martwić, liczy się tylko tu i teraz!, tylko idą w zaparte i nie przyjmują faktów do wiadomości.
  • Odpowiedz
@ibilon: @xvovx: Ale kiedy ja mówię o "eksperymencie myślowym". Co by było, gdyby to ocieplenie było antropogeniczne? Cały model polityki Korwina by się posypał. Toteż nie może być antropogeniczne. Dlatego też nie biorę na poważnie jego poglądów w temacie, ideologia musi się bronić i przyćmiewa szukanie prawdy w temacie.
  • Odpowiedz
@neoneo: A co by było, gdyby nagle w Ziemię uderzył ogromny meteor i zniszczył pół globu? Cały model polityki Korwina by się posypał.

Jaki jest sens tego "eksperymentu myślowego"?
  • Odpowiedz
@neoneo: Dokładnie. Jeżeli znasz trochę klingoński - tu masz bardzo dobry felieton na ten temat - o tym jak libertarianom ocieplenie niszczy ideologię i dlaczego z ideologicznych pobudek musi być odrzucane. Tak to jest jeżeli przyjmuje się dogmatyczną wersję ideologii. Z podobnych powodów chrześcijanie dogmatycznie traktujący dosłowność Biblii odrzucają teorię ewolucji i myślą, że Ziemia ma 6000 lat a eko-lewica myśli, że chemia=zło, bo ich dogmatem jest "naturalne=lepsze" i nie
  • Odpowiedz