Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś jakiegoś ortopedę, który prawidłowo oceniłby, co zrobić z obojczykiem który się nie zrasta po wielu mięsiącach, po całkowitym złamaniu?
Obojętnie w jakim mieście w Polsce. Aktualnie bujam się co miesiąc do szpitala, i za każdym razem informacja zwrotna to 'Czekamy.'.
Chętnie skonsultowałbym to z jakimś drugim lekarzem, który wie co jest 5. Najlepiej żeby miał kontrakt z NFZ, tak żeby była szansa zrobić ewentualny zabieg na fundusz.

#zdrowie #mtb #obojczyk #zlamanie #nfz #ortopedia #lekarz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na jakieś wkręty czy blachy to masz złapane, czy tak se o siedzi? Mi się 4 i 5 śródstopia 8 tygodni zrastała, jak gips zdjęli to było cokolwiek złapane i kazali chodzić.
  • Odpowiedz
@Kulawy_Lis: no wlasnie tak o. I juz 5ty miesiac leci, a jak mialem TK po 3msc to nie wykazalo w ogole zrostu. Wiec no nie jest to w innym stanie niz podczas tego RTG które zalinkowalem xD Moze kosc jest inaczej minimalnie ulozona.
Nie korzystam z tej reki, ale nawet jak robie jakies proste czynnosci typu korzystanie z myszki, to czuje jak ta kość sie 'rozszczepia'.

Ide do szpitala w
  • Odpowiedz
@liljay_upnext00 mąż koleżanki z pracy połamał obojczyk na motocyklu , to zespololi i już jest ok. Szukaj kogoś kto to zdrutuje, są kości które w pewnym wieku juz c-----o się zrastają, bo są słabo ukrwione, obojczyk do nich należy.
  • Odpowiedz
@liljay_upnext00: Złamania przy krańcu przy łopatce, mają wysokie szanse na brak zrostu i raczej się je operuje. Mnie od razu zapłytkowali (ekhm po 4 dniach głodówki), ale złamanie miałem jeszcze bardziej na lewo i pod skosem.
  • Odpowiedz
@Krunhy: Ja mialem operacje po 4 miesiacach dopiero. Ale teraz juz jestem 2 tyg po niej, latam już bez temblaka i moge powiedzieć, że reka jest w 80% sprawna. Brakuje mi troche zakresu ruchu na samej górze ale jeszcze nie zacząłem fizjoterapii.
  • Odpowiedz