Wpis z mikrobloga

chce zrobić upgrade z mojej 1070 gtx na te kartę ze zdjęcia. Czy to dobry pomysł, czy sa jakies lepsze opcje? Za duzo nie gram, czasami coś podziałam graficznie. Ta 1070 już trochę niedomaga w nowych grach
borys9021 - chce zrobić upgrade z mojej 1070 gtx na te kartę ze zdjęcia. Czy to dobry...

źródło: obraz

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@borys9021 Zapoluj na używkę 4070 Ti 12GB, albo super z 16GB, 8 to dziś taki "na styk". Ewentualnie coś z Radeona, jeśli CUDA nie jest potrzebne, albo FSR wystarczy, bo RTX to nadal zabawa dla najbogatszych.
  • Odpowiedz
  • 2
@borys9021 czemu?
Ja przykładowo 2070 kupowałem używkę, po 3 latach używania dokupiłem wiatraki na wymianę za 40zł, bo trochę mnie wkurza jak te wiatraki się rozpędzają (jak już chodzą, to jest git). Dziewczyna używa w "służbowym", z pulpitami zdalnymi, więc generalnie i tak teraz siedzą cicho.
Generalnie jak trafisz, nawet pokoparkowe będą git, one zwykle nie chodzą nawet na 100%, bo się to nie kalkuluje. Przy obecnym 4070 Ti szczyt opłacalności
  • Odpowiedz
  • 0
@Razi91: boje sie ze szybko padnie bo trafię na przetyraną kartę

Teraz popatrzyłem na allegro i jest tylko jedna używka za 2000zł 12gb, więc nie opłaca się kupować skoro tylko 500zł taniej wychodzi. Chyba faktycznie poczekam na premierę 5070 tak jak napisałeś
  • Odpowiedz
@borys9021 Jeśli nie potrzebujesz CUDA, a chcesz sprzęt do grania, to tylko Team Red, w szczególności po ostatnich cyrkach, które wychodzą z wtyczkami 12HPVR. W tej klasie cenowa/jakość wypada na RX 7600 XT, a nawet warto się zastanowić nad 6700 XT - mimo, że starsza o generację, to wydajnosciowo wiele nie odstaje, a powinna być kilka stówek tańsza (w szczególności używka).
  • Odpowiedz
@borys9021: zawsze to 500zł w kieszeni. Po prostu nie bałbym się ich aż tak. W sumie jedynie dysku bym nie kupił używanego, chyba że na roboczy cache jakiś (w sumie bym taki potrzebował 4TB, ale nie jest to dla mnie priorytet teraz, dane OSM "trochę" zajmują). Nawet myszkę i klawę używaną IMO nie ma problemów kupić, choć z nimi może być trochę roboty z odnowieniem.
@siedze-na-antresoli wtyczki są problemem
  • Odpowiedz