Wpis z mikrobloga

Tydzień temu rozpocząłem nową pracę jako UX/UI Designer w jednej z firm z 10-50 pracownikami. Mam ponad 2,5 letnie doświadczenie w małym start-upie na podobnym stanowisku, choć szczerze tamta firma, a ta to jak niebo, a ziemia (tam był cyrk i mało profesjonalizmu). Oprócz tego mam licencjat z grafik i specjalizacji UX/UI. Podczas rozmowy o prace na to stanowisku padło pytanie o wynagrodzenie. Powiedziałem wtedy, że liczę na 5000 zł netto, na co rekruter sam z siebie zaproponował mi 5500 zł netto. I tak się zastanawiam, czy ta wysokość wynagrodzenia w takiej firmie, z takim doświadczeniem jest dobrze, czy słabo? Mało się wyceniłem? Jak wy to widzicie? Nadmienię jeszcze, że w czerwcu kończę 26 lat, przez co podatek wzrośnie, a wypłata zmaleje.

#praca #wynagrodzenie #wyplata #pieniadze #grafika #ux #ui #uxdesign #uidesign
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Patrox: Dostałeś więcej niż oczekiwałeś i tutaj baza. Popracuj do końca roku i wtedy negocjuj podwyżkę, jak już będziesz miał argumenty, że jesteś warty tej forsy.
  • Odpowiedz
  • 0
@odysjestem: Dokładnie taki mam plan, dzięki. Znalazłem archiwalne ogłoszenie i oferowane było 5,5 - 8,5k. Tylko w momencie kiedy przebiegała rekrutacja, nie mogłem go znaleźć i rozsyłałem tyle CV, że ciężko było mi się połapać.
  • Odpowiedz
@Patrox: No to git. W zasadzie jeśli dostaniesz na początek umowę na próbne 3 miesiące i będą chcieli ją przedłużyć, to już wtedy masz okazję i (jak widać), przestrzeń do podwyżki. Powodzenia zatem!
  • Odpowiedz