Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy warto wiązać się z kimś, kto nie jest w naszym typie/nie pociąga nas fizycznie?

Jak myślicie? Wierzę, że uczucie może się pojawić z czasem, jeśli ktoś jest dla nas dobry i dobrze się nam wspólnie spędza czas, ale czy to jest w ogóle w porządku wobec tej osoby, żeby się z nią wiązać mimo braku pociągu? Ze strony tamtej osoby ten pociąg fizyczny jest, ale właśnie - to jest jednostronne, na ten moment przeze mnie nieodwzajemnione.

Z jednej strony myślę sobie - nie ma co wybrzydzać, wygląd nie jest najważniejszy. Z drugiej - może wcale nie powinno się chodzić na takie kompromisy + nie jest to w porządku wobec drugiego człowieka?

#zwiazki #pytanie #przemyslenia #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
lojalny-obserwator-69:

Czy warto wiązać się z kimś, kto nie jest w naszym typie/nie pociąga nas fizycznie?

Absolutnie nie, chemia to podstawa. Jeśli jest chemia, to można sprawdzać kolejne ify, jeśli jej nie ma to odrazu jest else return galse;
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
uważny-twórca-1: A gdzie info kim jesteś w tej sytuacji? pociąg może być mocno elastyczny, może być także szczególnie przekłamany jeżeli jest zbudowany albo oparty tylko na stronie wizualnej. Pociąg to składowa kilku jak nie kilkunastu albo nawet kilkudziesięciu elementów.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to że Cię nie pociąga w ubraniach, bo np nosi takie jak szara myszka to nie znaczy że nago by Cię nie pociągała, najlepsze są właśnie takie co d--y na pierwszy rzut oka w ogóle nie widać a jak się rozbierze to o ja p------e chłop w szoku że ona takie siedzenie skrywała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @razdwatrzy55 jestem kobietą. Jeśli chodzi o tego mężczyznę, to widać po nim, jaką ma sylwetkę. Jest dość wysoki i chudy. Ogólnie nie jest w moim typie i nie zwróciłabym na niego uwagi, gdyby się mną nie zainteresował.

@uważny-twórca-1:

A gdzie info kim jesteś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
refleksyjny-aktywista-52: jeżeli pociąg do drugiej osoby to dla ciebie tylko i wyłącznie cechy fizyczne to skup sie na aplikacjach randkowych i przelotnych znajomościach. Poznając kogoś można się zauroczyć w wyglądzie ale zakochanie przychodzi z czasem, co sam autor zauważył. Szczęśliwa relacja nie opiera się tylko na pociągu seksualnym. Ważne jest ile jesteście dla siebie w stanie zrobić jako ludzie a nie czy się sobie podobacie wizualnie bo to przemija bardzo szybko.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Ogólnie coś takiego jak miłość nie opiera się na wyglądzie. Więc jeśli masz co do tej osoby długie plany to może warto spróbować ale jeśli zależy ci na jakiejś fajnej przygodzie z motylkami w brzuchu to niekoniecznie
  • Odpowiedz
jeżeli pociąg do drugiej osoby to dla ciebie tylko i wyłącznie cechy fizyczne to skup sie na aplikacjach randkowych i przelotnych znajomościach. Poznając kogoś można się zauroczyć w wyglądzie ale zakochanie przychodzi z czasem, co sam autor zauważył. Szczęśliwa relacja nie opiera się tylko na pociągu seksualnym. Ważne jest ile jesteście dla siebie w stanie zrobić jako ludzie a nie czy się sobie podobacie wizualnie bo to przemija bardzo szybko.

Ogólnie coś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oczywiście jest to czysto subiektywne, ale według mnie nie jest to możliwe.
Miałem taką koleżankę: charakter 10/10, ciało 7/10 ale z twarzy była paskudna. Mielismy kilka akcji z łóżku, głównie po pijaku. Ostatecznie zawsze miałem wyrzuty sumienia, nie potrafiłem po prosty sobie wyobrazić związku z kimś takim. A uwierz mi, że naprawdę nie jestem wybredny i nie mam sporych wymagań wizualnych jeśli chodzi o kobiety.
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim ja bym powiedziała że to zależy jak bardzo Cię nie pociąga. Jeśli po prostu na razie tego nie czujesz, ale super wam się spędza czas i rozmawia to ja bym dała szansę uczuciu zakwitnąć. Ale na samą myśl o bliższej relacji masz ochotę uciekać i absolutnie nie ma mowy żeby coś się między wami pojawiło, to nie rób mu tego i po prostu to skończ.
  • Odpowiedz