Wpis z mikrobloga

• 7
@juz_usma Tak niestety działa większość instytucji publicznej. Gdyby mieli karać za niegospodarność, to połowa urzędników powinna iść siedzieć.
  • Odpowiedz
  • 5
@Parker_ Nie spin, a przykra prawda. Urzędnicy szastają kasą na prawo i lewo, przepłacając w przetargach za inwestycje o często wątpliwej użyteczności.
  • Odpowiedz
@Dlkvv: może to jest droga - wolałabym, żeby pracownicy budżetówek zarabiali więcej, ale żeby za tym szła większa odpowiedzialność - może jeden z drugim zastanowiłby się 3razy zanim wydałby 120k
  • Odpowiedz
  • 1
@Parker_ A czy ja coś takiego mówię? Należy rozliczać budżetówkę z każdej źle wydanej złotówki.

@juz_usma A ja się obawiam, że pracownicy dostaną podwyżki i nic się nie zmieni, podobnie jak w służbie zdrowia. Tu nie są winni pojedynczy ludzie, a system i mentalność osób decyzyjnych.
  • Odpowiedz
Kupowanie fontów xD

@Tommy__: @jaroty :
po pierwsze: jest różnica między fontami używanymi komercyjnie, a fontami używanymi niekomercyjnie

po drugie: font to program, jest tak samo licencjonowany, więc twórca może wydziwiać i udziwniać (co też się dzieje i np. fonty są licencjonowane na liczbę użyć na stronie, czy w
  • Odpowiedz
  • 8
@tak-nie-wiem:

Ale się zesrałeś, IPN to w c--j komercyjna firma, która produkuje i sprzedaje, a jej celem jest jak najwięcej zarobić, co nie? Na pewno ruskie bardziej się w-----ą jeżeli o ich zbrodniach wojennych napisze się fontem za 120 kafli XdddDdDDDDD
  • Odpowiedz
Ale się zesrałeś

@jaroty: tymczasem ja napisałem

"pisanie przez NIK, że można było użyć darmowych fontów, to taka sama patola jak płacenie 120 tys. zł za fonty".

Przerosła twą inteligencję długość mojego komentarza i nie doczytałeś do tego fragmentu, prawda? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@juz_usma: ciebie też zapytam: jak interpretujesz moje zdanie

"pisanie przez NIK, że można było użyć darmowych fontów, to taka sama patola jak płacenie 120 tys. zł za fonty".

Rozumiesz w ogóle sens tego zdania, czy jest za długie na twą mądrość? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz