Aktywne Wpisy

Ana77 +188
Leże w łózku z kotem i ryczę. Z wieloma rzeczami sobie w życiu poradziłam, ale wykańcza mnie psychciznie, że nikt mnie nie chciał. Tak mi to zryło psychikę, że boję się nawet wrzucić zdjęcie na aplikację randkową.Jak mam kogoś poznać jak wstyd mi za swoje życie?
Samotność jest trudna, wszystkie radości smutni dzielisz tylko ze sobą.Nie ma tego jak rozpracować i rozładowac całe napięcie przeżywając to z kimś.
Słyszałam, że życie w pojedynkę
Samotność jest trudna, wszystkie radości smutni dzielisz tylko ze sobą.Nie ma tego jak rozpracować i rozładowac całe napięcie przeżywając to z kimś.
Słyszałam, że życie w pojedynkę

mam_spanko +159

źródło: 1000060367
Pobierz
Poniżej wklejam komunikaty obu stron. Warto zwrócić uwagę zwłaszcza na komunikat strony rosyjskiej, która zrzuca odpowiedzialność za zły stan relacji USA-Rosja na poprzednie administracje (Biden, Obama), a jednocześnie podkreśla potrzebę rozwiązania długotrwałych problemów w relacjach USA-Rosja (a tym samym potrzebę prowadzenia przyszłych rozmów pokojowych w sposób bardziej kompleksowy, uwzględniając szerszy kontekst niż sama kwestia Ukrainy) i usunięcia barier (czyt. sankcji) dla korzystnej wzajemnie współpracy.
Komunikat rosyjskiego MSZ-u:
15 lutego, z inicjatywy strony amerykańskiej, odbyła się telefoniczna rozmowa ministra spraw zagranicznych Rosji Siergieja Ławrowa z sekretarzem stanu USA Marco Rubio.
Nawiązując do rozmowy telefonicznej z 12 lutego między prezydentami Rosji i Stanów Zjednoczonych, szefowie dyplomacji obu państw uzgodnili utrzymanie otwartego kanału komunikacji w celu rozwiązania długotrwałych problemów w relacjach rosyjsko-amerykańskich. Ich celem jest usunięcie jednostronnych barier pozostawionych przez poprzednią administrację USA, które utrudniają wzajemnie korzystną współpracę handlową, gospodarczą i inwestycyjną. Obie strony wyraziły wspólne zaangażowanie w dialog w sprawie kluczowych kwestii międzynarodowych, w tym sytuacji na Ukrainie, rozwoju sytuacji w Palestynie i na Bliskim Wschodzie, a także innych spraw regionalnych.
W rozmowie poruszono również kwestię szybkiego zniesienia ograniczeń wobec rosyjskich misji dyplomatycznych w Stanach Zjednoczonych, wprowadzonych w 2016 roku przez administrację Obamy, które wywołały odpowiednie środki odwetowe [ze strony FR]. Uzgodniono zorganizowanie w najbliższym czasie spotkań eksperckich w celu skoordynowania konkretnych kroków służących usunięciu tych przeszkód w funkcjonowaniu placówek dyplomatycznych w Rosji i USA.
Siergiej Ławrow i Marco Rubio potwierdzili gotowość do przywrócenia szacownego i konstruktywnego dialogu między państwami, zgodnie z podejściem wyznaczonym przez prezydentów. Zgodzili się utrzymywać regularne kontakty, w tym dyskusje na temat przygotowań do potencjalnego rosyjsko-amerykańskiego szczytu na wysokim szczeblu.
Komunikat Departamentu Stanu USA:
Sekretarz stanu USA Marco Rubio odbył dzisiaj rozmowę z rosyjskim ministrem spraw zagranicznych Siergiejem Ławrowem, kontynuując dialog zapoczątkowany w tym tygodniu rozmową prezydenta Donalda Trumpa z prezydentem Rosji Władimirem Putinem.
Sekretarz ponownie potwierdził zaangażowanie prezydenta Trumpa w dążenie do zakończenia konfliktu na Ukrainie. Ponadto strony omówiły szansę na potencjalną współpracę w zakresie szeregu innych kwestii dwustronnych.
#ukraina #rosja #geopolityka #lagunacontent
źródło: Gj5v17XW8AAXW25
PobierzTylko dla reszty z nas to niestety nie jest powód do radości.
Bo jeśli nie, to jesteśmy w dupie.
@Roofy: jeżeli tak będzie to będzie to największe danie d--y w negocjacjach od czasów Grabskiego i spółki w Rydze w 1921