Wpis z mikrobloga

@BielyVlk: jak ostatnio sprawdzałem to to lewa strona była na bakier z nauką, konkretnie biologia i psychologia.
A obecnie jeden z najbardziej znienawidzonych ludzi przez lewicę jest w trakcie prac nad AI, wysłaniem ludzi na Marsa, demaskuje największy przekręt w historii jakim było szaleństwo covidowe i ma największą firmę produkująca samochody elektryczne...
Stary. Coś ci się mocno popierniczylo w obliczeniach xD
  • Odpowiedz
  • 4
@Shaggy_dg tak prawica myśląca o tym że pustynny żyd, urodził się na z dziewicy i astralnego bytu który jest jednocześnie ojcem i synem i bliżej nieokreślonym duchem.
  • Odpowiedz
@Shaggy_dg >ostatnio sprawdzałem to to lewa strona była na bakier z nauką, konkretnie biologia i psychologia

Opowiesz coś więcej na ten temat? Jakieś przykłady? Bo mi nic do głowy nie przychodzi
  • Odpowiedz
@BielyVlk: dokładnie tak. Posiadanie dużego potomstwa to wartość konserwatywna. Lewica wspiera antynatalistow. Argument nietrafiony
@szzzzzz nie chce mi się znowu dyskutować z fanatykami na temat 47 płci i twierdzenia że ludzie którzy "są uwięzieni we własnym ciele" są zdrowi psychicznie. Tak samo jak wmawianiu grubasom że to normalne i jak ich krytykujesz to to jest fatshaming.
Dyskusja z tobą nie ma sensu bo skoro sam nie dostrzegasz absurdu w
  • Odpowiedz
  • 1
@Shaggy_dg Prawica i chrześcijaństwo są często kojarzone ze sobą, zwłaszcza w Europie i Stanach Zjednoczonych, ale ich związek nie jest ani konieczny, ani jednolity. Oto kilka kluczowych punktów, które tłumaczą tę relację:

1. Wspólne wartości moralne i społeczne

Konserwatywna prawica często odwołuje się do tradycyjnych wartości rodzinnych, etyki pracy i hierarchii społecznej, które są zbieżne z naukami chrześcijańskimi.
  • Odpowiedz
@Shaggy_dg czyli co my tu mamy:
- chochoły
- twierdzenie że nie ma sensu dyskutować bo ja NA PEWNO jestem częścią problemu
- ucieczka od dyskusji
- twierdzenie że jestem fanatykiem (dlaczego?)

Nie dziwi mnie to w ogóle, nic a nic k---a :-)
  • Odpowiedz
@szzzzzz: przerabiałem was setki. Wszyscy robicie jedna z 3 rzeczy. Twierdzicie że problem nie istnieje, zaczynacie wyzywać i obrażać drugą stronę albo odwracajcie wszystko o 180° bez żadnych podstaw i merytoryki. Poprostu nie wierzę że cię przekonam do czegokolwiek, więc po co dyskutować?
@paww mhm. Masz rację. Pełna zgoda. Każdy prawdziwy chrześcijanin powinien być raczej centrysta lub delikatnym prawicowcem. Ale w drugą stronę to już absolutnie nie działa.
  • Odpowiedz
@Shaggy_dg
1. ale po co się do czegokolwiek przekonywać?
2. to że spotkałeś "nas" "setki" to nie jest żaden dowód na to że ja będę kolejną taką samą osobą

Sorry ale śmierdzi mi tu ucieczką od uczciwej dyskusji. Wiesz że jesteś na straconej pozycji i szukasz pretekstu typu "zostawiłem włączone żelazko w domu!!".
Tkwij sobie nadal w swojej cieplutkiej bezpiecznej bańce. Nic mi do tego.
  • Odpowiedz
@szzzzzz: skoro tak twierdzisz to możemy podyskutować. Akurat o swoją pozycję się nie boje. Sam byłem kiedyś lewakiem i doświadczenie mnie nauczyło w jak wielkim byłem błedzie.
Dobra. To zacznijmy może od tego.
Co z moich poprzednich wypowiedzi uważasz za "chochoła"?
  • Odpowiedz
@Shaggy_dg no widzisz jak fajnie, ja kiedyś byłam prawakiem-konformistą :)
niestety wszystko. 47 płci? Przysięgam ci, ja się o tym koncepcie dowiedziałam z wykopu, od prawej strony, wyśmiewająca to. Nigdzie indziej tego nigdy nie widziałam. O co tu chodzi, co to jest?
"Ludzie uwięzieni we własnym ciele" - chodzi o osoby trans? Bo nie wiem
"Wmawianie grubasom że to jest normalnie i jak ich krytykujesz to jest fatshaming" - obrażanie kogokolwiek
  • Odpowiedz