Wpis z mikrobloga

Mireczki mam pytanie odnośnie parkowania przy #aquaparkwroclaw #wroclaw
Kiedy ostatni raz tam byłem parkowanie było darmowe. Teraz widzę cenę 6 zł XD Jestem w stanie stanąć gdzieś indziej legalnie za darmo i podejść z buta. Mam takie przekonania, że stanę dalej od celu i przejdę się, byle tylko nie płacić za parkowanie - oczywiście legalne, a nie trawniki, chodniki, środek skrzyżowania. Mam zakodowaną kartę Urbancard (taka czerwona) i mogę parkować na Park+Ride - czy ten parking przy wzgórzu Andersa ma szlaban i regulowany dostęp? A co z parkingiem Kauflandu w niedzielę? Można parkować czy Apcoa wyłapuje ludzi parkujących poza godzinami otwarcia Kauflandu?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PepeXD: parking przy wzgórzu Andersa ma część za szlabanem (mniejsza) i ogólnodostępna. Z tego co widziałem, ten za szlabanem za każdym razem był prawie pusty. Teoretycznie można jeszcze na Petrusewicza od 5 do 22, ale praktycznie zawsze zajęte.
  • Odpowiedz
@PepeXD: jak wchodzisz na aquapark to dajesz pani na kasie bilet parkingowy i ci odbijaja przy zakupie biletu wyjazd za darmo
  • Odpowiedz
Mam takie przekonania, że stanę dalej od celu i przejdę się, byle tylko nie płacić za parkowanie

@PepeXD:
xD
Dlaczego uważasz że dobro jakim są miejsca parkingowe w popularnych miejscach powinny być za darmo?
  • Odpowiedz
  • 0
@Bumelante jadę do Aquaparku jako ich klient. Idąc Twoim tokiem rozumowania powinno się płacić za parkowanie 6 zł jadąc wydać pieniądze na zakupy w Lidlu, Biedronce lub Kauflandzie. Popularne rozwianie to rabatowanie do 0 zł dla klientów którzy wydali X, a reszta płaci.
  • Odpowiedz
@PepeXD: tyle że Lidlów, Biedronek itp. masz od z-------a a taki Aquapark jest jeden i wszystkich nie pomieści. Osobiście wolę żeby parking był osobno płatny niż mieliby jego koszty ukryć w cenie biletu i zrzucali się wszyscy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bumelante przecież i tak szlaban otwiera się dla każdego nawet jak nie ma miejsca w środku. Dziś obserwowałem jak ludzie parkuja w środku gdzie popadnie.
  • Odpowiedz
@PepeXD: od chyba roku jest często problem z parkowaniem przy Aquaparku czy masz multisporta, ich karnet czy też nie.
Jeśli chcesz na 2h to możesz wjechać na parking Kauflandu, tam wziąć bilet (też dość nowa rzecz) i masz chyba 2h za darmo
  • Odpowiedz