Wpis z mikrobloga

@adam-buksa96: To jest zawodowe i to ze zmechu. Niestety u nas zmech bardzo podobny do ruskiego. Można to zawdzięczać komunistycznym podludziom, którzy nadal zasiadają na wyższych, a nawet decyzyjnych stanowiskach w wojsku polskim.
  • Odpowiedz
@ZuluScout: serio pomyślałem że to WOT-owcy w życiu bym nie powiedział że zawodowcy, każdy inaczej ubrany, ja rozumiem że ćwiczenia itd., ale jestem niemal pewny że niektórzy sobie sami dokupują wyposażenie indywidualne xD
  • Odpowiedz
@adam-buksa96:
Rok 2137, ktoś zamieszcza zdjęcie polskiej drużyny piechoty na poligonie.

W tle BWP 1.

każdy inaczej ubrany, ja rozumiem że ćwiczenia itd., ale jestem niemal pewny że niektórzy sobie sami dokupują wyposażenie indywidualne xD

Co w tym złego? Każdy ma trochę inne zadania w drużynie, jeden obsługuje km, jeden RPG, jeden radio, jeden sanitariusz itd. to i inne wyposażenie.
  • Odpowiedz
@Mentis_capta: Przypominam, że to wojsko zawodowe. Zmech od 3 dekad wygląda tak samo i nie widać poprawy, a obecne kontrakty, które miały polepszyć sytuację już zostały pozmieniane przez deale z koreańcami.
  • Odpowiedz
@adam-buksa96: jak mnie r---------a ze my ciagle przy technologii ktora jest napierdzielamy sie na strzelajace kije i gina ludzie xd gdzie sa mechy teleoperowane gdzie sa wiezyczki strzelajace jak z half life, gdzie sa chmary dronow ktore rozpoznaja wroga za pomoca ai
  • Odpowiedz