Aktywne Wpisy

plusbear +55
ja myślałem że tu jest elita internetu a wy chorzy psychicznie jesteście

Marek_Tempe +16
Taki to pożyje.
źródło: 1000012318
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000012318
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#jajecznica #gotujzwykopem
Halo Monika, jesteś potrzebna!!
@moll
1. Smażysz boczek na chrupko (ja lubię w plastrach i wcześniej kroję go na mniejsze części). Czasami lubię zamiast boczku dać jalowcowej, wtedy drobna kostka. Po usmażeniu kładę gonna ręczniku papierowym, by odsączyć od tluszczu i uczynić bardziej chrupkim.
2. Jaja do miski -> solisz średnimi szczyptami (liczba jajek minus jeden).
3. Bełtasz jakby jutra miało nie być, jajuwa ma się napowietrzyć, można blenderem.
4. Ja w tym
@EpicElion: każdy ma swój ¯\(ツ)/¯
Ja lubię różne wersje:
- z mięsem
@kureci_paratko: Nie rozumiem skąd ten upór. Tu akurat mamy i jest to właśnie pasta.
https://aniagotuje.pl/przepisy/sosy-i-pasty/pasty
Nie wiem czemu koledzy wyżej kombinowali z jakimiś kremami i smarowidłami. Może to kwestia regionu, ale pasty jajeczne jadam od dziecka. Wikipedia też podaje pastę kanapkową jako odpowiednik pomazanki.
Kurkume używam i chyba najlepiej podbija smak dodana do wywaru (rosołu), przy gotowaniu ryżu, albo jako dodatek do marynaty wieprzowego mięsa
Nie weim czy ktoś pisał ale moim zdaniem najlepsza jest na słoninie. Możesz bardzo mocno rozgrzać taki tłuszcz i wtedy kiedy wlewasz jajka to ścinają sie doslowanie moment i moim zdaniem taka jest najlepsza. No i żółtka mieszam na koniec, nie może byc za sucha.
@deptacz_gnoju
O to to. Najlepsza na