Wpis z mikrobloga

Mirki, dopadł mnie dość znany problem z padem od PS5. Lewa gałka wariuje jak powalona, postać sama chodzi, a w menu konsoli pad sam przeskakuje z ikonki na ikonkę. Konsolę kupiłem używaną, więc już nie jest na gwarancji niestety.

Także kupować po prostu nowego pada, czy może skorzystać z tego typu usługi? Nie widzi mi się wydać ponad 3 stów na nowy kontroler, skoro jest duże prawdopodobieństwo, że coś podobnego się powtórzy. Korzystał ktoś z was z czegoś takiego?

Póki co, żeby jakoś grać próbuję różnych dziwnych sposobów typu dmuchanie w analog, nawet pomaga XD

#ps5 #playstation #gry #sony
johnshepard2000 - Mirki, dopadł mnie dość znany problem z padem od PS5. Lewa gałka wa...

źródło: temp_file2155107418146809195

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@johnshepard2000 Pewnie że warto. Nie padnie do końca konsoli.
Najśmieszniejsze, że pierwszy raz spotkałem się z tym rozwiązaniem w dreamcaście. Tylko tam było jeszcze prostsze. I od tego czasu, nikt się nie nauczył robić gałek tak samo niezawodnie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
I od tego czasu, nikt się nie nauczył robić gałek tak samo niezawodnie

@Kulek1981: przecież to nie leży w interesie producenta żeby pady były bezawaryjne
  • Odpowiedz
@Kulek1981: chinole dają gałki z efektem halla do padów za 70zł, pady za okolice 200zł są wypakowane funkcjami i bajerami niczym pady elite kosztujące 1000zł, kiedy nauczycie się że dwie wielkie korporacje produkujące dziesiątki milionów padów rocznie was ruchają na okrojonej funkcjonalnosci i awaryjnosci oraz mocno przesadzonej cenie (w takiej skali produkcji to wątpię ze te pady ich 50zł kosztują, powinny latać po 100-120zł
  • Odpowiedz
@Bonaparte_34 miałem ten sam problem, na yt jest tutorial. Niestety nie jest to łatwe i można uszkodzić pada. Wykonałem to co na filmiku i pad działa, zbiera się brud na takiej małej blaszce i pad wariuje
  • Odpowiedz
@sisohiz: niestety konsole są zamknięte,na Xboxie z tego co wiem to są jakieś przejściówki które pozwalają na podpięcie takich padów z pc, na ps5 chyba nie da się, najłatwiejszym sposobem jak ktoś ogarnia lutowanie jest chyba kupno i podmiana modułów galek na te z efektem halla. Brak tych galek zarówno z zwykłych wersjach jak i w padach Elite i Edge jest tylko i wyłącznie cwaną decyzja finansową z ich strony.
  • Odpowiedz