Wpis z mikrobloga

Wymieniłem ten modulik VCD przez który były błędy na magistrali CAN ale nic to nie dało, auto dalej nie chce zapalić :(
Podpinam żarówkę 12V zamiast wtryskiwacza i nawet nie mrygnie podczas kręcenia czyli ECU nie daje napięcia na wtryski. Już zaczyna mi brakować pomysłów co może być nie tak. Jak się okaże, że to jakiś bezpiecznik albo przekaźnik (niby wszystko sprawdzałem i jest git) to będę się śmiał z siebie cały dzień.

FejsFak - Wymieniłem ten modulik VCD przez który były błędy na magistrali CAN ale nic...

źródło: IMG_20250215_142321_597

Pobierz
  • 159
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone, a ciągłość instalacji jak?

@NuklearnySzpadel: tak jak pisałem - bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone (zamieniłem ze światłami i światła działają) a ciągłość instalacji to kolejny krok do sprawdzenia. Właśnie patrzyłem na piny od ECU-wtryskiwacze i pozapisywałem sobie numerki.
  • Odpowiedz
  • 4
taki zwolennik ratowania planety a tu auto spalinowe

@pangkor: coś ci się ubzdurało ale to nie mój problem, raczej jakiś specjalista powinien się tym zająć
  • Odpowiedz
  • 1
Paliwo jest? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@tom3k86: jak widać strzałeczka lekko się unosi, coś tam zalałem ale jak wtryski nie dostają napięcia to paliwo nie popłynie niestety
  • Odpowiedz
  • 0
żarówką nie sprawdzisz wtrysków. Kup zwykłą diodę. Żarówka nie zdąży mrugnąć.

@wypokowytrol: ledem też sprawdzałem - ale coś mi się wydaje, że żarnik w żarówce jak dostanie napięcie to chociaż odrobinę się powinien zaczerwienić?
  • Odpowiedz
@FejsFak: komp do wymiany, kosztuje grosze, zrob to i masz z glowy. Tyle co ty tego auta rozberales to wyjdzie tyle roboczogodzin wartych ile ta alfa xD
  • Odpowiedz