Wpis z mikrobloga

Moje dwie ulubione upośledzone kawki #krzywodziobek & Bezoka aka Ślepusia ❤

Ślepusia przylatuje na balkon żeby zaanonsować swoją obecność, a Krzywodziobek czeka grzecznie na świerku aż rzucę orzechy na ziemię, bo wstydzi się przylecieć bliżej.

#ptaszkowpis
Lenalee - Moje dwie ulubione upośledzone kawki #krzywodziobek & Bezoka aka Ślepusia ❤...

źródło: DSC03751

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Rad-X: Nie, mam tylko Krzywodziobka, Ślepusię i Skrzydełko (bo ma trochę popsute lewe skrzydło).
Nie jestem dobra w nadawaniu imion ptakom, może następna upośledzona kawka dostanie imię Maciuś XD
  • Odpowiedz
@Lenalee: tak zupełnie serio obserwując zdjęcia krzywodziobka… z każdym miesiącem jest co raz gorzej. Podejrzewam że w końcu trzeba go będzie złapać i w lecznicy obciąć mu dzióbek do stanu normalnego bo w pewnym momencie nie będzie mógł samodzielnie się odżywiać i zdechnie.
  • Odpowiedz
  • 4
@Tiefschwarz: Jak go pierwszy raz widziałam (2 lata temu, zdjęcie z 25.04.23) miał dłuższy dziób niż teraz, a później go sobie sam skrócił. Rok później znów miał dłuższy, a latem go złamał. Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie. Też już nie raz myślałam o tym żeby go złapać, ale dopóki widzę że radzi sobie z jedzeniem to wolałabym tego uniknąć, bo to na pewno byłoby dla niego sporym
Lenalee - @Tiefschwarz: Jak go pierwszy raz widziałam (2 lata temu, zdjęcie z 25.04.2...

źródło: 134e2dfc4900f840c21c87ac3bf3218e39c24de34ed486c003b5068324d9f87a

Pobierz
  • Odpowiedz