Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 170
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krupier w momencie narodzin, nadaniu narodowości masz nadane obowiązki, i nic z tym nie zrobisz. Jak tak samo możesz korzystać z dróg publicznych, tak samo masz bronić reszty społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@Spring90:

po prostu po to się utrzymuję armię zawodową by w razie konfliktu to oni walczyli a nie cywile

Doświadczenia Ukrainy pokazują że armia zawodowa + ochotnicy starczają na max kilka miesięcy walki.

Przykro mi ale nie ma i nie będzie wystarczająco dużo chętnych, by radzić sobie bez poboru w wypadku wybuchu pełnoskalowej wojny.
  • Odpowiedz
@Krupier: kumpel też dostał, typ 35 lat z dwójką dzieci XD już wszystko rzuca i biegnie walić wódę i się czołgać w lesie, a tak na serio to po prostu w-----ł ten list do śmieci
  • Odpowiedz
  • 69
@Berkel_88

@Krupier ty sobie możesz chcieć, ale podkreślam, urodziłeś się w Polsce, jesteś Polakiem i masz obowiązek bronić Polski, nie siebie, nie swoją rodzinę.

Nie, nie mam takiego obowiązku. Ile razy mam ci to powtarzać żebyś zrozumiał?
  • Odpowiedz
@fastmotion: Czyli ma farta. Najlepiej się właśnie za pierwszym razem odwołać. Ja głupi 7 lat temu pojechałem na ćwiczenia rezerwy bo myślałem że będę mieć z głowy. Później spokój, a dwa lata temu jak się d------i to co chwilę wzywają.
  • Odpowiedz