@Krupier w momencie narodzin, nadaniu narodowości masz nadane obowiązki, i nic z tym nie zrobisz. Jak tak samo możesz korzystać z dróg publicznych, tak samo masz bronić reszty społeczeństwa.
@Krupier: kumpel też dostał, typ 35 lat z dwójką dzieci XD już wszystko rzuca i biegnie walić wódę i się czołgać w lesie, a tak na serio to po prostu w-----ł ten list do śmieci
@Krupier ty sobie możesz chcieć, ale podkreślam, urodziłeś się w Polsce, jesteś Polakiem i masz obowiązek bronić Polski, nie siebie, nie swoją rodzinę.
@Krupier ty sobie możesz chcieć, ale podkreślam, urodziłeś się w Polsce, jesteś Polakiem i masz obowiązek bronić Polski, nie siebie, nie swoją rodzinę.
Nie, nie mam takiego obowiązku. Ile razy mam ci to powtarzać żebyś zrozumiał?
@fastmotion: Czyli ma farta. Najlepiej się właśnie za pierwszym razem odwołać. Ja głupi 7 lat temu pojechałem na ćwiczenia rezerwy bo myślałem że będę mieć z głowy. Później spokój, a dwa lata temu jak się d------i to co chwilę wzywają.
Nie mam i zrobię -
Ciekawe czy mają jakiś system, czy jadą z automatu.
Doświadczenia Ukrainy pokazują że armia zawodowa + ochotnicy starczają na max kilka miesięcy walki.
Przykro mi ale nie ma i nie będzie wystarczająco dużo chętnych, by radzić sobie bez poboru w wypadku wybuchu pełnoskalowej wojny.
Nie, nie mam takiego obowiązku. Ile razy mam ci to powtarzać żebyś zrozumiał?
@beer_man: wątpię bo to było 3 lata temu, chyba już dawno zapomnieli :D