Wpis z mikrobloga

To Proszę Państwa wybitny przedstawiciel polskiej szkoły reportażu. Na pewno zrobił porządny research a nie prezentuje wnioski na podstawie danych z d--y. (z czego wg złośliwych znana jest głównie polska szkoła reportażu).

Młodych nie stać na mieszkania za 20 000 zł z m2/ 1 mln zł za takie nadająca się do mieszkania bo:

-mają rowery na minuty (20 minut za darmo)
-lataja Ryanair za 200 zl za lot
-ciągłe zmienia kierunki swojej kariery bo wiadomo śmieciowe umowy o pracę dają um ogromną stabilność.

A mogli, jak ja, dostać program w telewizji, i kupić mieszkanie po 2 latach za gotówkę.

Ja #######!

czemu brakuje tostów z awokado (15 zł)?

#nieruchomosci #boomer #polskaszkolareportazu
lecho182 - To Proszę Państwa wybitny przedstawiciel polskiej szkoły reportażu. Na pew...

źródło: 1000014494

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ciągłe zmienia kierunki swojej kariery bo wiadomo śmieciowe umowy o pracę dają um ogromną stabilność

@lecho182: Jakiej kariery, ja tu walczę o życie bo co chwilę okazuje się że coś na co poświęciłem 5-10 lat życia jest już bezużyteczne bo pojawiła się konkurencja z Chin/AI/Ukrainy/amerykańskiego start-upu albo okazało się że rynek się już wysycił i w IT juniorów już nie zatrudniają, że jak nie poszedłem na medycynę 10 lat temu
  • Odpowiedz
A mogli, jak ja, dostać program w telewizji, i kupić mieszkanie po 2 latach za gotówkę.

@lecho182: Akurat on kupił za rok. Wystarczy cud jak sam napisał xD
  • Odpowiedz
  • 1
@lecho182

Ekonomista ;))))

A teraz popatrzcie na zawod psychologa w dużym mieście- tam to już chyba co 5. Chodzi na jakieś "terapie" - jakie tam kocopoly muszą być odwalane w "zaciszu gabinetu" jeśli inny EKONOMISTA nie wstydzi się pod nazwiskiem tak bzdurny tok rozumowania prowadzić....
  • Odpowiedz
@lecho182 dlaczego młodzi mają coś zmieniać przecież wystarczy poczekać na cud xD Teraz co drugi zakłada blogi, podcasty w których bredzi i poucza innych jak mają żyć z pozycji eksperta
  • Odpowiedz
  • 4
@SpaceMonkey: Czemu jeździcie rowerami na minuty (0 zł za pierwszych 20 minut) zamiast dostać pracę w telewizji, gdzie za pieprzenie głupot można kupić mieszkanie w Warszawie po 2 latach za gotówkę. Nie rozumiem. Jakieś Debile z tej generacji Z!
  • Odpowiedz
@lecho182: no coz, koles dochodzil do koryta w czasach gdy brali kazdego mlodego ktory co kolwiek potrafil albo chcail pracowac. wielu aktualnych politykow, dziennikarzy i tym podobnych gdy na poczatku lat 90 to byly doslownie 20-latkowie jeszcze na studiach, albo i nie. No i resortowe dzieci.
  • Odpowiedz
Młodych nie stać na mieszkania za 20 000 zł z m2/ 1 mln zł za takie nadająca się do mieszkania bo:

@lecho182: Chyba nic nie zrozumiałeś z tego tekstu, bo on tu wskazuje brak jakiegoś konkretnego celu u młodych ludzi. Coraz gorzej z czytaniem w narodzie, zwłaszcza ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz