Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jprdl, mieliście racje, ta branża jest posrana... Jeszcze parę tygodni śmieszkowałem na tagu z tych co tracą pracę, a dzisiaj padło na mnie. Wywalili mnie z roboty. Nic na to nie wskazywało. Taski miałem rozpisane na conajmniej pół roku, do tego ciągle utrzymywano pozory że wszystko jest w firmie w porządku. A tu nagle przyszedł piątek i informacja, że mam tydzień na pozamykanie tematów xD
Powód? Klient nie przedłużył umowy, więc te moje rozpisane sprinty można wywalić do kosza xD Po prostu wywalili 5 devów, z których ja byłem najdłużej w firmie. Zero sentymentów.

Żart, k---a żart. Jak ja mam niby szukać teraz czegokolwiek, skoro na jedno stanowisko podobno ubiega się 50 devów ;......; Nawet nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

#programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ja w poprzednim roku miałem to samo, może nie taski, ale na grubszych klockach backlog zaplanowany do końca 2024, a dodatkowe rzeczy do analizy rozisane i do H1 2025, tymczasem w Q1 2024 dowiadujemy się że jednak klient ubija projekt i za miesiąc koniec
  • Odpowiedz
A tu nagle przyszedł piątek i informacja, że mam tydzień na pozamykanie tematów xD

@mirko_anonim: wydaje mi się że bait, bo obecnie zwolnienia wyglądają tak, że dostajesz zapro na jakiegoś calla a tam Ci mówią że jest bardzo przykro ale muszą Cię zwolnić i w tym momencie albo pod koniec dnia tracisz dostępy.
  • Odpowiedz