Jestem chory, biorę antybiotyk i mnie trochę dusi. Dziś w nocy podczas napadu kaszlu coś mi się stało w plecy. Momentalnie przy którymś z kaszlniec tak mnie zgięło ze ledwie doszedłem do łóżka. Byłem wtedy na stojąco. Lekko się zgarbiłem/ pochyliłem podczas kaszlu. Ogólnie była to nienaturalna pozycja. Bol mnie jakoś na samym dole pleców, przy samej dupie. Każdy ruch to jest ból a najmocniej przy kaszlu gdzie napina mi się odcinek lędźwiowy. To może być rwa kulszowa? Chociaż nic mi chyba nie drętwieje. Praktycznie nie mogę wstać z łóżka ból jest tak duży. Pomogła mi doreta przed snem bo mogłem sobie uścisnąć, teraz już nawet nie mogę. #zdrowie #kregoslup #plecy #ortopedia
@otto13: @Samara__Morgan @KitchenBanana Dajcie spokój. Wyczytałem się głębiej w objawy to mi teraz nowotwory nawet pasują, bo od dłuższego czasu zmagam się z bólami na dole kręgosłupa. Masakra. Jadę rano na RTG bo TK tak prędko nie zrobię :/
@Aloms mógł ci dysk wypaść. Ja mam dyskopatię to mi jakiś czas temu właśnie w taki sam sposób przy kaszlu nawrót się zrobił xd, tydzień z życia wyjęty. Bierz od razu końskie przeciwbólowe i przeciwzapalne + miorelaksacyjne czy jak to się nazywa
@Aloms może jakiś mięsień nienaturalnie zapracował. Ogólnie na razie się nie martw. A tymi nowotworami to się w ogóle nie martw. To jest takie wiesz - samochód mi zgasł przy ruszaniu co to może być? No może być, za szybko puściłeś sprzęgło, ale problem może być też znacznie poważniejszy i mógł ci się rozwalić silnik.
@Aloms Miałem dokładnie to samo. Też przy kaszlu i poszedł plec. Kup sobie taką maść co się nazywa Bengay i smaruj dwa razy dziennie. Po dwóch dniach będziesz jak nowy.
@Aloms ja parę miesięcy temu podczas krztuśca też zakaszlałem w pozycji siedzącej i naciągnąłem sobie jakiś mięsień w okolicach lędźwiowych, parę dni bengaya i przeszło;) starość nie radość...30+
@Aloms rok temu w podobnej sytuacji naderwałem sobie mięsień w okolicy ostatnich żeber ale od strony brzucha. Nieświadomy chodziłem tak tydzień gdzie w ostatnich dniach nie mogłem nawet spać i leżeć z bólu. Na szczęście lekarz ogarnął co i jak i przepisał mi coś na bazie opioidów i po ponad tygodniu przeszło. Ale tak jak ktoś pisał, witamy po 30( ͡º͜ʖ͡º)
@Aloms: rwa na 100%. Miałem podobnie, tyle że mnie zmasakrowało przy kichnięciu. Nie byłem w stanie chodzić, od razu z dziewczyną pojechaliśmy na SOR, zrobili mi badania, prześwietlenie, dali kroplówki, a na koniec zastrzyk rozluźniający mięśnie. Od tego czasu wziąłem się za ruch i siłownię, wzmocniłem mocno odcinek dolny pleców i do tej pory zero problemów. Niestety, praca siedząca to istna destrukcja dla pleców, czy się chce czy nie, trzeba
@Aloms: Wcale nie musi byc rwa, jesli pracujesz w pozycji siedzacej i nie utrzymujesz prawidlowej postawy to mozliwe ze masz spiete miesnie. Jesli masci nie pomoga to leczy sie lekami rozluzniajacymi typu Olfen lub do fizjoterapauty na rozmasowanie. Mialem tak kiedys ze na luzie sobie kichnalem i mi plecy zgielo, uciskalo na nerw i ogolnie to pare dni zgiety chodzilem 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
@Aloms mialem tak samo XD to zwykle postrzykniecie. Za tydzien przejdzie chyba ze pojdziesz na jakies masaze to szybciej. To nie rwa. Rwa promieniuje przez konczyne. Nie stresuj sie ( ͡°͜ʖ͡°)
#zdrowie #kregoslup #plecy #ortopedia
Bierz od razu końskie przeciwbólowe i przeciwzapalne + miorelaksacyjne czy jak to się nazywa
źródło: d8d763e91e4a5fddcf6c9812156ce62d9bbf474dba4c7ac635a7a93dcc7b685e
Pobierz@Aloms: może się tak napiąłeś, że ci d--a pękła w dodatkowym miejscu