Aktywne Wpisy

butterberry +90
Zostały ostatnie 5 dni w pracy. Szefowa nadal od 1,5 miesiąca nie odzywa się do mnie i traktuje jak powietrze. 45 lat, a zachowanie dzbana. Karanie ciszą - współczuję jej byłemu partnerowi, który po pół roku po rozstaniu nadal to przeżywa na Facebooku i wrzuca teksty w stylu "zasługujesz na szacunek i bycie kochanym", "nie znajdziesz nikogo bardziej godnego kochania niż ty sam", "często pokazanie, że ma się serce, jest ważniejsze od

Rad-X +104
Chciałem jedynie zaapelować do debili z #cinemacity
1. jeżeli już dajecie 3 reklamy pod rząd(sic!) aby schować telefon podczas projekcji, to nie dawajcie jako następnej reklamy z jakimś magenta gównem wymagającym skanowania kodu QR! (już po zgaszeniu świateł)
2. Podsiadło daunie, skoro już występujesz w reklamie "już za chwilę będzie Wasz film" to upewnij się że będziesz puszczany na samym końcu a nie po tobie jeszcze 10 minut innych reklam
1. jeżeli już dajecie 3 reklamy pod rząd(sic!) aby schować telefon podczas projekcji, to nie dawajcie jako następnej reklamy z jakimś magenta gównem wymagającym skanowania kodu QR! (już po zgaszeniu świateł)
2. Podsiadło daunie, skoro już występujesz w reklamie "już za chwilę będzie Wasz film" to upewnij się że będziesz puszczany na samym końcu a nie po tobie jeszcze 10 minut innych reklam
#pit #urzadskarbowy #rozliczenie #skarbowka
Japierodle ludzie dramat. Zmieniałem pracę w 2024 roku po 4 miesiącach. W nowej pracy liczyli na nowo wypłatę tak jakbym dopiero zaczął pracę z pominięciem dotychczasowych zarobków. (Styczeń -marzec)Przez co później osiągnąłem próg podatkowy. A w rozliczeniu wyszło że mam 8000zl niedopłaty. I mam na to 3 wypłaty żeby 1/3 pensji odkładać. I w tym roku jak górnicy mają 14 pensji tak jak mam 11. Okradziony w biały dzień. I to wszystko na etacie…
Nie wiem ide to zgłosić na policję próbę kradzieży. Albo pójdę do więzienia bo im tego nie zapłacę
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/podatek-dochodowy-od-osob-fizycznych-16794311/art-41-a
@balbezaur: ja tam bym się cieszył z takiego obrotu sprawy, że dopiero teraz musisz to zapłacić. Pomyśl, że tyle samo byś zapłacił już w zeszłym roku, więc możesz to potraktować jako odpowiednik pożyczki u bociana, tyle że od urzędu skarbowego i w dodatku na 0% ( ͡° ͜ʖ ͡°)