Wpis z mikrobloga

#pracbaza #prawo #zalezie #wyplata #praca
#pit #urzadskarbowy #rozliczenie #skarbowka

Japierodle ludzie dramat. Zmieniałem pracę w 2024 roku po 4 miesiącach. W nowej pracy liczyli na nowo wypłatę tak jakbym dopiero zaczął pracę z pominięciem dotychczasowych zarobków. (Styczeń -marzec)Przez co później osiągnąłem próg podatkowy. A w rozliczeniu wyszło że mam 8000zl niedopłaty. I mam na to 3 wypłaty żeby 1/3 pensji odkładać. I w tym roku jak górnicy mają 14 pensji tak jak mam 11. Okradziony w biały dzień. I to wszystko na etacie…

Nie wiem ide to zgłosić na policję próbę kradzieży. Albo pójdę do więzienia bo im tego nie zapłacę
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@nieocenzurowany88: mogli się domyślić. Grube krocie Urzad skarbowy zbije na mnie dramat panowie dramat 2025 to jak cofnięcie się w rozwoju będzie. @asdfqwerty123 Jakby mi się chciało zarabiać to bym nie siedział w PL. W UK w 2019 zarabiałem w miesiąc tyle co ludzie w rok na minimalnej. No ale takie uroki pracy wakacyjnej dwa miesiące i do domu.c
  • Odpowiedz
Okradziony w biały dzień. I to wszystko na etacie…

@balbezaur: ja tam bym się cieszył z takiego obrotu sprawy, że dopiero teraz musisz to zapłacić. Pomyśl, że tyle samo byś zapłacił już w zeszłym roku, więc możesz to potraktować jako odpowiednik pożyczki u bociana, tyle że od urzędu skarbowego i w dodatku na 0% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@balbezaur a wystarczyło złożyć pracodawcy oświadczenie o zarobkach z poprzedniego miejsca zatrudnienia to byś teraz nie płakał albo oświadczenie o przekroczeniu 2 progu w odpowiednim czasie. Nikt cię nie okradł i takie brednie wypisujesz.
  • Odpowiedz