Wpis z mikrobloga

ehh dokonczylem wlasnie 3 butelki porzadnych torfowek: laphroaig quarter cask z 1990 wloskiej dystrybucji, ardbeg anamorphic i lagavulin 12 DSR.

zarzuccie jakimis porzadnymi torfami 80+ zeby uzupelnic poleczki

#w----y
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siedze-na-antresoli: myślę że kolega podał flaszki które świadczą o jego zaawansowaniu i znajomości tematu islay, a ty mu podstawki podajesz, i ten talisker skye który się nadaje do wylania co najwyzej. Oczywiście bez urazy, żeby nie bylo
  • Odpowiedz
@Wachatron Faktycznie, nawet widocznie o większym zaawansowaniu niż moje, czego na pierwszy rzut oka jednak nie zauważyłem.
Pomimo tego, nadal obie się minimalnie kwalifikują wg. ocen na WB ( ͡~ ͜ʖ ͡°) z wynikami odpowiednio 83.57 i 84.17 dla wersji "podstawowych" (nie z wybranych beczek).
Rozumiem, że dla wytrawnych koneserów taki produkt może być co najwyżej "przeciętny" i nużący, ale nie przesadzałbym z jego wylewaniem. Może spróbować
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@siedze-na-antresoli co ciekawe, caol ila są dla mnie zbyt siarkowe jeśli chodzi o torf, wychodzi za kwasny dla mnie. Nawet jak trafił się ib 25 po sherry to miałem asfalt z malinami 0-o
  • Odpowiedz
taliskera dsr 8 stonespun

@Boros: ja niestety cięty jestem na Taliskera i Diageo ogolem, nawet taka stosunkowo droga pozycja gdzie masz cask strengh a oni i tak ci to przefiltruja na zimno i dowala karmelem :( nie twierdze ze ten akurat jest zly, ale wolalbym kupic np jakiegos Kilchomana w tej cenie ;)
  • Odpowiedz
@siedze-na-antresoli: ok, moj wpis byl dosc niemily, wybacz, bylem nie w humorze...sorki. Osobiscie raczej gardze Diageo i destylarniami ktore filtrują w----y i traktują je E150A. Uwazam to za nieuczciwe podejscie do klienta i wybieram tylko solidne destylarnie. Talisker to, mom zdaniem, slaba destylarnia przez to jak prezentuje swoje w----y. Jedyny plus to podwyzszony woltaż, ale to troche za mało. I tak, tego Skye wypilbym pewnie z colą.

Ale, pomimo tego,
  • Odpowiedz
Akurat sam woltaż do mnie nie przemawia

@siedze-na-antresoli: w wielkim uproszczeniu, zeby w----y miala sens, musi miec te minimum 46% (ale to musi isc też w parze z brakiem filtracji)

ale tego typu dodatków się nie spodziewałem w takim
  • Odpowiedz