Wpis z mikrobloga

Używacie tego generatora klatek? Jak myślicie warto wydać te 27zł? Ja wiem że cudów nie zrobi, ale widziałem jakiś film na yt że jeśli ma się stabilną ilość fps to jest to fajna zabawa dla podbicia fps za cenę kilku zaledwie.
Macie jakieś doświadczenie z tym?
#steam #gry
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Tak_masz_racje: jest gorszy i raczej nie ma co liczyć na cuda ale działa tam gdzie nie działa mfg i tam gdzie karta tego nie obsługuje. Jednak ten czy tamten generator miałby wyłącznie poprawić komfort a nie drutować ego że z 4060 zrobi się 4090ti. Np żeby podbić klatki i osiągnąć hz monitora albo zwiększyć rozdzielczość i komfortowo pograć na tv 4k.
Najgłupsze że jak szukam testów na yt to są
  • Odpowiedz
@Uuroboros ja używam do starych gierek gdzie są jakieś hard locki na np 30fps. Odpaliłem raz z ciekawości w Kcd2 zanim pojawił się mod na dlss fg. Jak przymkniesz oko na artefakty to dało się grać. Pewnie zależy od gier. Jak grasz tylko w battlefielda 1 to pewnie na multi? Na multi to nie ma sensu generowanie klatek, ba ja osobiście uważam że nawet skalowanie utrudnia grę. Ale ja to jestem
  • Odpowiedz
@Uuroboros: Chodzi mi po głowie ten program już jakiś czas, ale w zasadzie też nie mam do czego z niego korzystać na ten moment. Mam RTX 4070 Super. Nowe gry mają generowanie klatek, a starsze go nie potrzebują bo chodzą dobrze z b---y.

Ale tak jak wspomniał miras wyżej może być spoko w gierkach z zablokowanym klatkarzem. Ludzie chyba też w emulatorach z niego korzystają i to spoko opcja może
  • Odpowiedz
  • 0
@ladykagami: wcześniej myślałem że da się go wykorzystać do filmów, ktoś inny mi napisał że to nie zadziała. Ktoś inny w komentach pod testem napisał że ma bodajże 3060 gtx i tam gdzie miał normalnie 60-70fps podbija sobie na x2 do częstotliwości monitora i żadnych artefaktów nie zauważył.

@raven4444 nie mam po co do bf używać bo laptop ma tylko 60hz i też te 60 wyciskam. Chociaż jak teraz
  • Odpowiedz