Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Mireczki i Mirabelki! ()

Oto przed Państwem aktualne przewidywania. Wynik ostatniej kolejki to 3/9 trafionych. Równowaga została zachowana. Po najlepszej kolejce przyszła najgorsza w historii tagu (). W komentarzu informacje dotyczące tej kolejki oraz dodatkowa tabelka przedstawiająca inny testowy model punktowy.

Jak zwykle zapraszam do śledzenia tagu #mirkoanalizy i wyrażenia swojej opinii. Pozdrawiam!

#pilkanozna #mecz #statystyka #analizadanych #ekstraklasa
Erimar - Dzień dobry Mireczki i Mirabelki! (。◕‿‿◕。)

Oto przed Państwem aktualne prze...

źródło: image

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kikora: Nie. Nie będę tu wrzucał wag, ale podrzucam coś, co kiedyś stworzyłem, ale postanowiłem tego nie publikować. Jest to przewidywany procent szans na rezultat, który podałem
Erimar - @kikora: Nie. Nie będę tu wrzucał wag, ale podrzucam coś, co kiedyś stworzył...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Erimar: ale przewidywana tabela punktowa na koniec sezonu to jest imo bzdura, nie ma opcji żeby utrzymała się drużyna z 35 punktami a w przewidywaniach utrzyma się z 25
  • Odpowiedz
@pesimist: ta tabelka wskazuje że przewidywany wynik to 1X a szans 16% to jest bez sens kompletny xD Ja też mogę powiedzieć że Puszcza zdobędzie mistrza i dać 2%, jak zdobędzie to spoko, jak nie to był 2% czyli wszystko gra.
  • Odpowiedz
  • 0
@pesimist: @Shea_99 tej pewności nie dodawałem, bo właśnie może być mylna. Tak ad-hoc dorzuciłem tu na zarzut, że zgodnie z tabelą są przewidywania.

Nie można tego odczytywać jako, że przykładowo na 1X jest 16%, to na 2 jest 84%, bo przecież wtedy przewidywanie byłoby 2, a nie 1X. To trzeba odczytywać jako siłę przewidywania, która wyszła. Mam nadzieję, że troszkę rozjaśniłem.

Względem tabeli punktowej, tak jak pisałem jest to
  • Odpowiedz
Nie można tego odczytywać jako, że przykładowo na 1X jest 16%, to na 2 jest 84%

@Erimar: ale właśnie tak to odczytując, na razie wszystko siedzi
posługując się tą logiką, jutro Stal pyknie pod rosołek Paprykarzy, Piast Gieksę, Biała może zrobić wszystko (remis?) a na deser w poniedziałek Lechia klepnie Tygrysa :)
  • Odpowiedz