Aktywne Wpisy
#igrzyskabebzonow v5 zapisy startuja wlasnie teraz
a same igrzyska za tydzien dokadnie, czyli w poniedzialek wielkanocny
osoby chcace wystartowac musza wpisac sie w tym wpisie i napisac "rozumiem i akceptuje regulamin"
bez
a same igrzyska za tydzien dokadnie, czyli w poniedzialek wielkanocny
osoby chcace wystartowac musza wpisac sie w tym wpisie i napisac "rozumiem i akceptuje regulamin"
bez

Krupier +24
Z cyklu znaleziska z działki - kawałek torów gładszych. #pdk Cienżki. Z dziurkom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po co? Tego już chyba się nie dowiem. Może się kiedyś przyda. W każdym bądź razie taką mam nadzieję bynajmniej.
#ogrodnictwo #dzialka #rod #szczecin
Po co? Tego już chyba się nie dowiem. Może się kiedyś przyda. W każdym bądź razie taką mam nadzieję bynajmniej.
#ogrodnictwo #dzialka #rod #szczecin

źródło: 1000036846
Pobierz
1. Czy ktoś miał z Was styczność z używanymi teslami? Jak wygląda ich eksploatacja, co może się stricte zepsuć?
2. Czy gwarancja na baterię zawsze wynosi 8 lat i nie można jej przedłużyć? (np. pojazd z rynku zachodniego, niemcy, holandia etc.)
3. Jak wygląda kwestia sprzedaży takiego pojazdu, czy jest na nie popyt, czy jednak ludzie wolą dołożyć i kupić sobie nowego z dopłatą
4. Jaka jest granica przebiegu auta żeby go uznać jako nieatrakcyjny do kupna z drugiej ręki?
5. Czy jest coś z wyposażenia na co warto zwracać uwagę i jest uznawany jako musthave?
Samochod zamierzam kupić stricte jako dojazdy do pracy, dziennie robię ~100km (ok. 2kkm miesięcznie) mieszkam w bloku, ale pod blokiem ma być stacja ładowania, plus kilkaset metrów ode mnie mieszka ojciec z domem gdzie mogę swobodnie ładować pojazd. Co sądzicie o tym pomyśle? #tesla #samochody #motoryzacja
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@husqvarna: to dziennie średnio 2400 km, miesięcznie ponad 70 kkm. Dużo, przy takich przebiegach brałbym nowe auto.
@husqvarna: Wszystkie tesle są tak samo wyposażone. Jest malutka różnica w ilości głośników pomiędzy wersja rwd a long range ale to pikuś.
Pomiędzy rocznikami też mogą być różnice. Bo był facelift (dodanie ładowarek indukcyjnych, szkło akustyczne, czarne ramki). W między czasie też dodano gdzieś kiedyś podgrzewaną kierownicę, ale nie pamiętam od którego rocznika.
@husqvarna: 8 lat lub 160k km, zależnie co nastąpi szybciej.
na zdjęciu jest model przed-lift który nie miał pompy ciepła przez co zimą miał sporo gorszy zasięg
@husqvarna: IMO, to jest najważniejsza kwestia, niezależnie od tego, czy kupujesz nowe czy używane.
Generalnie, jeżeli masz ładowanie na swoim miejscu parkingowym, to w praktyce przy twoim użytkowaniu nie musiałbyś się NIGDY martwić o ładowanie, z wyjątkiem pewnie jakichś dłuższych tras kilka razy do roku, na wakacje czy
Ten ze srebrnymi ramkami nie ma pompy ciepła, ma pojedyncze szyby z przodu, gorszą konsole środkową z piano black
1. nie, mam 2 nowe
2. można dokupić ubezpieczenie na baterie i silniki
3. 4. Nie ma tak że od pewnego przebiegu nikt nie kupi. poprostu wartość będzie malała wraz z wiekiem i przebiegiem.
5. Ja bym już brał wersje z Ryzenem i pompa ciepła ( chyba od 2022) dlatego pewnie skok cenowy może być pomiędzy wersjami bez pompi ciepła i z PC
1. Procesor Ryzen – Tesla zaczęła montować procesory AMD Ryzen w Modelu 3 pod koniec 2021 roku, począwszy od produkcji na rynek chiński. W 2022 roku rozszerzono to na inne rynki. W Europie modele wyposażone w Ryzena zaczęły pojawiać się na początku 2022 roku.
2. Pompa ciepła – Pompa ciepła została wprowadzona w Modelu 3 wraz z odświeżoną wersją „refresh” pod koniec 2020 roku, czyli dla rocznika 2021. Ten sam
Nie wydaje mi się że była opcja przedłużania gwarancji na baterie. Baterię cały czas tanieją i np. w EV Repair Garage robią wymiany poszczególnych pakietów.
Popyt jest wyłącznie wśród osób które wiedzą z czym to się wiąże. Odsprzedać jest to raczej ciężej nic spaliniaka, przynajmniej w
Założę się, że przez te 2 lata ich ceny spadną bardziej niż wydasz na wynajem.
Maksymalny przebieg obowiązywania gwarancji jest zależny od wielkości baterii. LR ma 192k km a S/X 240k km
@husqvarna: Jak mam samochód 2 lata to jest używany? :D W sumie to zawieszenie to chyba najsłabszy punkt samochodu. Mi przy upałach 30+ coś zaczęło mocno piszczeć. Pojechałem do serwisu i powymieniali części w zawieszeniu z przodu i z tyłu, ale za bardzo się nie dowiedziałem co dokładnie padło. Może to
@Uaephean: znajomemu w 3 Performance wymienili całe zawieszenie po 40 tys. km. Teraz ma 60 tys. Na liczniku i znowu coś puka. Ale on ma kilkaset metrów nieutwardzonej drogi do domu więc zawieszenie ma co robić na dołach.