Aktywne Wpisy

karitto +561
Od dwóch miesięcy mieszkam w Kalifornii i robię pracę magisterską na Uniwersytecie Stanforda. Zostaję tutaj do końca lipca i pomyślałem, że kogoś mogłoby zainteresować, jak wygląda życie w Dolinie Krzemowej, więc planuję raz na jakiś czas coś tu napisać. Dzisiaj małe wprowadzenie.
1. Jak się tu znalazłem?
Na co dzień studiuję w Kopenhadze na DTU. Przeglądając tematy prac magisterskich, znalazłem bardzo ciekawy projekt. Okazało się, że laboratorium, które go oferowało, blisko współpracuje z
1. Jak się tu znalazłem?
Na co dzień studiuję w Kopenhadze na DTU. Przeglądając tematy prac magisterskich, znalazłem bardzo ciekawy projekt. Okazało się, że laboratorium, które go oferowało, blisko współpracuje z

źródło: Stanford
Pobierz
Tyrande +36
Uwaga. Zostałam po raz drugi mamą. Mam drugiego kota.
Jeszcze nie wiem jak go nazwę, jest parę propozycji.
Grzmichuj odpada.
Zastanawiamy się z niebieskim nad Heisenberg, ale trochę długie. Może macie coś lepszego? Devon rex.
#pokazkota #kot #smiesznykotek
Jeszcze nie wiem jak go nazwę, jest parę propozycji.
Grzmichuj odpada.
Zastanawiamy się z niebieskim nad Heisenberg, ale trochę długie. Może macie coś lepszego? Devon rex.
#pokazkota #kot #smiesznykotek

źródło: IMG_5074
Pobierz
@tomasz-aleksander-barania: nikt tych ludzi nie zmuszał do zakupu. Zresztą, już dawno powinien zostać wprowadzony wymóg wykazania posiadania miejsca postojowego w miejscu zamieszkania, aby móc zarejestrować samochód. Ograniczyłoby to tę patologię, gdy ludzie mają w domu 3-4 auta i wszystkie parkują na okolicznych ulicach.
Wiem że nie ma szlabanów, ale powinny być żeby zapobiec takiej sytuacji i to wina miasta.
Piszesz o turystach, którzy zostawią auto i pojadą nocować w hotelu. Z opcją że szlabanami i tak trzeba będzie zapłacić za parking, więc jaki w tym sens...równie dobrze można zapłacić za jakiś parking na obrzeżach i mieć w------e a nie pchać się na P+R.
Moim zdaniem większym priorytetem powinni być mieszkańcy okolic dojeżdżający
@karokrakow: z doświadczenia zawodowego mogę wtrącić tyle, że większości turystów jak im powiesz że taniej wyjdzie uber/zbiorka niż parkowanie w mieście to i tak jadą autem bo by się udusili xD. Ale tak dalej całe miasto róbmy pod turystów i w sumie piszę to jako osoba która z tych turystów żyje xDD
Ja wiem że jak ktoś chce, to się będzie pchał autem do centrum. Sama nie korzystam ze zbiorkomu jak muszę podjechać i staje na mieście, więc tym bardziej mówię że o parkowaniu przez turystów na P+R mija się z celem. Jak będą chcieli, to wezmą hotel w Wieliczce z parkingiem
@goferek: No rykoszetem się musi też dostać i innym kierowco, a i czasem nie rykoszetem - zdaję sobie sprawę. Każde auto przecież samym przebywaniem gdzieś utrudnia innym kierowcom jazdę. Mam nawet widok z okna na osiedlową drogę i przed chwilą widziałem jak auto mogłoby stanąć normalnie na jezdni, bo ktoś wyskakuje do sklepu, ale