Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goferek: klasyka i to nie tylko w metropoliach, w mojej powiatowej pipidówie przy dworcu powstał duży parking na kilkaset miejsc, parking darmowy bez szlabanów i co? może pociągi w ciągu dnia można zliczyć na palcach rąk ale za to miejsc parkingowych szukać ze świecą można, zawalone autami 24/7 a kiedy faktycznie przyjeżdża pociąg i ludzie szukają miejsc, żeby kogoś odebrać to muszą stawać tak właśnie po trawnikach i krawężnikach czy
  • Odpowiedz
  • 3
Jedno z tych miejsc w Krakowie gdzie jak chcesz zamieszkać to bądź osobą bez samochodu.

@tomasz-aleksander-barania: nikt tych ludzi nie zmuszał do zakupu. Zresztą, już dawno powinien zostać wprowadzony wymóg wykazania posiadania miejsca postojowego w miejscu zamieszkania, aby móc zarejestrować samochód. Ograniczyłoby to tę patologię, gdy ludzie mają w domu 3-4 auta i wszystkie parkują na okolicznych ulicach.
  • Odpowiedz
@goferek:
Wiem że nie ma szlabanów, ale powinny być żeby zapobiec takiej sytuacji i to wina miasta.

Piszesz o turystach, którzy zostawią auto i pojadą nocować w hotelu. Z opcją że szlabanami i tak trzeba będzie zapłacić za parking, więc jaki w tym sens...równie dobrze można zapłacić za jakiś parking na obrzeżach i mieć w------e a nie pchać się na P+R.

Moim zdaniem większym priorytetem powinni być mieszkańcy okolic dojeżdżający
  • Odpowiedz
Moim zdaniem powinno się skupiać na głównych problemach tego miasta a nie robić kolejną laskę turystom.

@karokrakow: z doświadczenia zawodowego mogę wtrącić tyle, że większości turystów jak im powiesz że taniej wyjdzie uber/zbiorka niż parkowanie w mieście to i tak jadą autem bo by się udusili xD. Ale tak dalej całe miasto róbmy pod turystów i w sumie piszę to jako osoba która z tych turystów żyje xDD
  • Odpowiedz
@karokrakow: No u mnie na osiedlu, jak ktoś np pracuje do 22 to machjący papież, jak wracam po 19 to i tak jest już niezły ścisk a potem to już w ogóle masakra xD. Uprzedzając pytania. Nie, nie można było kupić miejsca parkingowego w latach 60 jak te bloki stawiano i robili dużo mniej parkingów, a obecnie inwestycje w miejsca parkingowe są małe. A garaże które tutaj stoją są zajęte
  • Odpowiedz
@nairoht: to u mnie ten sam case z miejscami parkingowymi. Czasem trzeba robić nieźle fikołki, ale jakoś się udaje stanąć.

Ja wiem że jak ktoś chce, to się będzie pchał autem do centrum. Sama nie korzystam ze zbiorkomu jak muszę podjechać i staje na mieście, więc tym bardziej mówię że o parkowaniu przez turystów na P+R mija się z celem. Jak będą chcieli, to wezmą hotel w Wieliczce z parkingiem
  • Odpowiedz
bullshit, u mnie na osiedlu często parkują tak, że utrudniają wyjazd z osiedla bądź z garaży

@goferek: No rykoszetem się musi też dostać i innym kierowco, a i czasem nie rykoszetem - zdaję sobie sprawę. Każde auto przecież samym przebywaniem gdzieś utrudnia innym kierowcom jazdę. Mam nawet widok z okna na osiedlową drogę i przed chwilą widziałem jak auto mogłoby stanąć normalnie na jezdni, bo ktoś wyskakuje do sklepu, ale
  • Odpowiedz