Wpis z mikrobloga

Hej mirki które znają trochę #prawo mam pytanie, może poradzicie co i jak. Powiedzmy że mam pewny pomysł na biznes i chce się z nim podzielić z kolegą który potrafi to czego mi brakuje w biznesie o chciałbym żeby był moim wspólnikiem... Ale. No właśnie, ale. Boje się że może mi ten pomysł "ukraść" i zostanę wydymany przez to że czegoś nie potrafię. Czy jak napisze pismo z ochroną danych intelektualnych i on to podpisze będzie do zabezpieczenie odpowiednie? Czy jakoś inaczej musi się to odbyc? Chce po prostu mieć zabezpieczenie że mi tego nie podwędzi. #pytanie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ricx: Tak, ale samo pojęcie ochrony danych intelektualnych to zbyt mało. Generalnie, jeżeli traktujesz biznes poważnie, to naprawde polecam zasięgnąć porady radcy/adwokata w zakresie sporządzenia umowy o poufności. Poza tym, pozostają jescze kwestie ewentualnego wniesienia know-how do spółki/przedsięwzięcia, a to wymaga planowania od samego początku, jescze przed ujawnieniem jakichkolwiek informacji drugiej stronie.

Umowy pisze się na trudne czasy, pamiętaj o tym.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Nazirek dzięki, coś już więcej wiem. Muszę doszkolić się w tym temacie.. oczywiście że traktuje poważnie dlatego trochę się boje. To nie jest tak że nie ufam ludziom czy coś ale wolę mieć zabezpieczenie... Różni ludzie różne czasy :)
  • Odpowiedz