Wpis z mikrobloga

Radio Zet: czy dopłaty do mieszkań z rynku wtórnego to dobry pomysł?
Petru: Tak
RZ: a czy to nie spowoduje wzrostu cen nieruchomości?
Petru: Tak, każde dopłaty powodują wzrost cen [...]

Czyli PL2050 już dogadana w sprawie dopłat do mieszkań.

Czyli na prezydenta jednak nie Hołownia, a Zandberg

#nieruchomosci #polityka
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polikos: to jakaś zorganizowana akcja walenia w jedynego gwaranta braku dopłat - Hołownię?
od kilku dni obserwuję ciągłe ataki w tej sprawie na osobę która realnie je zablokowała
  • Odpowiedz
Radio Zet: czy dopłaty do mieszkań z rynku wtórnego to dobry pomysł?

Petru: Tak

RZ: a czy to nie spowoduje wzrostu cen nieruchomości?

@
  • Odpowiedz
  • 6
@Deska_o0 wiem, że jeszcze jest wcześnie i pewnie pojawią się nowe komentarze ze strony Cioci lub może nawet jakieś dementii od Hołowni.

Na ten moment to jednak to głównie politycy PSL byli kojarzeni z tą inicjatywą. A Petru jednak jest z PL2050. Stąd taka moja negatywna reakcja.
  • Odpowiedz
@polikos: nie wiem czy dobrze rozumiem, jeżeli nie to mnie popraw:
Petru załadowany w deweloperkę, od zawsze popierający dopłaty, popiera dopłaty więc na bank Hołownia który już raz zatrzymał łapówkę dla deweloperów poprze dopłaty?

Skoro do oczernienia Hołowni potrzeba aż takiego gwałtu na logice to tylko utwierdzasz mnie w tym żeby na niego zagłosować
  • Odpowiedz
to jakaś zorganizowana akcja walenia w jedynego gwaranta braku dopłat - Hołownię?

od kilku dni obserwuję ciągłe ataki w tej sprawie na osobę która realnie je zablokowała

@Deska_o0: Zobaczymy, na razie nie słyszałem komentarza Hołowni w sprawie wczorajszych "rewelacji", więc chyba komentarz Petru jest jedynym komentarzem Trzeciej Drogi, a on z PSLu nie jest. Jak masz inny to wrzuć.
  • Odpowiedz

@polikos: akurat on to z tych, którzy szybciej mówią niż myślą, dlatego pewnie dopiero po chwili dotarło, albo dopiero dotrze do nieco, co powiedział ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie wiem czy dobrze rozumiem, jeżeli nie to mnie popraw:

Petru załadowany w deweloperkę, od zawsze popierający dopłaty, popiera dopłaty więc na bank Hołownia który już raz zatrzymał łapówkę dla deweloperów poprze dopłaty?

@Cogito-sum: też możesz się do tego odnieść
  • Odpowiedz
@Deska_o0: No ale do czego mam się odnosić? Czy wywiadu udzielał Petru-załadowany w deweloperkę? Czy Petru-polityk 3Drogi?
A może to jedna i ta sama osoba? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlatego na twoim miejscu bym poczekał z tym "ojoj Hołownia jedyną nadzieją" bo na razie to Hołownia milczy.
Co zrobisz jak wywinie fikołka i poprze wczorajsze propozycje pokrętnie tłumacząc że "to zupełnie niepodobna"?
Milczenie kiepsko wygląda, jakby
  • Odpowiedz
  • 2
@Deska_o0 nie wiem czy dobrze rozumiem, jeżeli nie to mnie popraw:
Czy to nie Hołownia zaakceptowal start Petru z listy wyborczej swojej partii?

Rozumiem, że Petru jest trochę wolnym strzelcem. Widać to na przykład po akcjach z memcenem. Na tych zagraniach zyskiwała PL2050.
Teraz, gdy sprawa dotyczy programu dopłat do mieszkań, niech PL2050 za to również weźmie odpowiedzialność.
  • Odpowiedz
@Cogito-sum: @polikos czyli waszym zdaniem to że Petru nie zmienił zdania oznacza że Hołownia musi zmienić zdanie? Wy tak serio? Przecież to jest tak głupie że aż ciężko cokolwiek napisać.

Co zrobisz jak wywinie fikołka i poprze

@Cogito-sum: przestanę go popierać, politycy to pracownicy których należy rozliczać z pracy, a nie idole, ludzie często o tym zapominają
  • Odpowiedz
@polikos: W ogóle co to za patologia, że "zwolennik wolnego rynku" jest za dopłatami.
Zamiast podziału socjaliści vs liberałowie = rozdawnictwo pieniędzy vs brak rozdawnictwa, to mamy jakąś chorą sytuację, że obie strony chcą rozdawać, tylko, że socjaliści chcą rozdawać biednym, a liberałowie chcą rozdawać bogatym.
  • Odpowiedz