Aktywne Wpisy

vieniasn +92
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani

arinkao +181
Żeberka teriyaki (najlepsze na świecie), ziemniaki i sałataka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem

źródło: zeb
Pobierz
Mam pomysł żeby całkowicie zlikwidować kominy na dachu tzn stawiam na ogrzewanie pompą ciepła gruntową, zapasowe ogrzewanie klimatyzatory.
Koza / kominek kosztuje z 20 tys a nie będzie mi się chciało w nim palić pewnie, do tego brudzi, śmierdzi. Dach bez komina to dach bez mostków termicznych i miejsc potencjalnego przecieku. Postawienie komina i jego obróbka też dużo kosztują.
Co myślicie o tym pomyśle ?
#budujzwykopem #budownictwo
@zeek:
Jedyne sensowne podejście.
W razie czego możesz dać komin poziomo
Lepiej takie urządzenia wstawić do garażu.
Jednak przy dłuższej przerwie od prądu np kilka dni to faktycznie problem jakiś tam by był i tutaj się zastanawiam co w przyszłości zrobić bo klimatyzatory go nie rozwiążą. Z drugiej strony robić kominek tylko po
Po prostu wydzielona kotłownia nie jest potrzebna przy PC i gazie, oraz jest droższa niż wstawianie urządzeń CO i CWU do innych pomieszczeń.
Ale ostatecznie to kwestia preferencji inwestora, podobnie jak kominy.
1 dzień pompa przestała działać nie mam żadnej apki zainstalowanej więc zauważyłem po 24h bo mi woda się za zimna wydała
2 dzień skontaktowałem się z serwisem, serwisant grzebał przez 3h (koleś który mi pompe montował i robi przeglądy) i zawyrokował, że płyta w jednostce wewnętrznej padła