Wpis z mikrobloga

@Mirkos2127: no a skąd ma wiedzieć że trzeba sprzęgła używać, wbić bieg i gdzie gaz. Zakładam że wiedza zerowa a auto nie rusza na komendę głosową. No chyba że automat, niby łatwiej ale też trzeba wcisnąć pedal I wbić bieg, jak nie wie co i jak to nie ruszy
  • Odpowiedz
@Mirkos2127 jakby pooglądała na yt albo ktoś siedziałby z boku i mówił co j jak to raczej na luzie. Wszystko zależy od preferencji. Jak ktoś ma spoko zręczność i szybko ogarnia zadanie gdzie potrzebna jest duża podzielność uwagi to szybko ogarnie samą jazdę.
  • Odpowiedz
@Mirkos2127: przecież każdy ma ten swój pierwszy raz... normalnie wsiadasz, trzymasz sprzęgło, hamulec, odpalasz, wrzucasz bieg, puszczasz hamulec, dodajesz troszkę gazu, puszczasz powoli sprzęgło, jedziesz..
  • Odpowiedz
@Mirkos2127: trudno powiedzieć. Teoretycznie wystarczy dodać za dużo gazu, wrzucić pierwszy bieg i strzelić sprzęgłem, ale no właśnie, czy osoba która nigdy nie jechała będzie to wiedzieć
  • Odpowiedz
@Mirkos2127: mój brat jak był wożony do przedszkola to w zimę zawsze wychodził kilka minut wcześniej i odpalał samochód żeby się nagrzał. Ktoś kiedyś inny jechał i zamiast zostawić na ręcznym i luzie to zostawił na samym biegu. I mój brat przekręcając kluczyk przejechał rozrusznikiem wzdłóż drogi kilkanaście metrów. Liczy się takie coś?
  • Odpowiedz