Aktywne Wpisy

annlupin +20
siem nocna pijecie co

źródło: annlupin20250607
Pobierz
Ana77 0
Zostawiłam samsunga w trawie na ulewie. Kosztował 1000 zł.Czy jest sens go naprawiać?
#telefony #informatyka #smartfon
#telefony #informatyka #smartfon
Zanim mnie wyśmiejecie, to proszę bardzo, ale napiszcie jeszcze jak rozwiązać problem.
Przy zawieraniu kredytu 2% bank narzucił mi wzięcie ubezpieczenia na nieruchomość i ubezpieczenie na życie. Za pierwsze zapłaciłem 700 zł na rok (moim zdaniem bardzo dużo) i chcą przedłużyć ofertę, a wydaje mi się to bardzo dużo (mieszkanie 45 m2, blok). Gorszą sprawą jest ubezpieczenie na życie, bo tutaj naprawdę się czuję frajerem (płacę 150 złotych miesięcznie). Z tym kredytem było zamieszanie i machnąłem ręką, chcąc dopiąć jego finalizację, Miałem to poprawić, ale byłem zajęty i dopiero jak mi przypomnieli, że z automatu chcą mi przedłużyć ubezpieczenia to się ocknąłem.. Minął prawie rok i chcę to naprawić. Możecie mi napisać, jakie są realne kwoty tych dwóch ubezpieczeń i czy mam obowiązek być ubezpieczony na życie na kwotę kredytu (500k)? I czy to nie zmieni warunków kredytu 2%?
#kredyt #ubezpieczenie #finanse #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Bez treści umowy kredytowej nikt ci nic nie powie
Jak byłem na UoP to miałem ubezpieczenie grupowe z pracy za 100 miesięcznie. Więc chyba nie masz tak drogo. Dodam tylko że raz za złamany nos i kosc oczodolowa wypłacili mi łącznie 3000zl więc w sumie git.
@mirko_anonim: Ubezpieczenie na mieszkanie to standard przy kredycie hipotecznym i dopóki tego kredytu nie spłacisz musisz takie ubezpieczenie posiadać. Możliwe jest ubezpieczenie mieszkania bez pośrednictwa banku i dostarczenie mu dokumentów poświadczających zawarcie ubezpieczenia + cesji na bank. Pewnie będzie taniej.
Ja miałem tylko ubezpieczenie obowiązkowe nieruchomości, płaciłem za 70m jakieś niecałe 500 zł. W pierwszym roku wziąłem ubezpieczenie proponowane przez bank, w drugim już sam sobie znalazłem - za podobną cenę, ale dużo korzystniejsze.
Z kolei ubezpieczenie na życie masz wręcz tanie. Ja za swoje (wzięte "dla siebie", bank nie wymagał)