Wpis z mikrobloga

oho, #moderacja wyjątkowo w formie.
Wczoraj wrzuciłem znalezisko z linkiem:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-11-10/zlosliwe-naruszanie-praw-pracownika-inspekcja-pracy-zawiadamia-prokurature-ws-bylej-spolki-rafala-brzoski/

W skrócie: w 2016 roku @brzoska kilka dni przed wypłatami, sprzedał firmę z 1 200 pracownikami za 10 000 zł. Pracownicy zostali na lodzie bez wypłat, bo nowa firma wynagrodzeń nie wypłaciła (cóż za przypadek!).

@Moderacja znalezisko USUNĘŁA, ponieważ po przeszło 2 latach od wydarzenia Brzoska zapłacił tym pracownikom.
Czaicie? Do znaleziska nie został dodany link powiązany, lub nawet czerwona belka informująca o tym fakcie. Znalezisko zostało USUNIĘTE.

Bardzo postaram się zachować kulturę wypowiedzi, aby i ten wpis nie spadł z rowerka, ale zwrócę się tu do konkretnego moderatora, który stoi za tą cenzurą:

wyobraź sobie chłopie/chłopko, że Twoja matka i Twój ojciec pracują w tej firmie. Tak, takie sytuacje miały miejsce - oboje małżonkowie pracowało w jednej, konkretnie tej, firmie. Jak to większość polaków - żyją od 10 do 10, bez większej poduszki finansowej. Nagle okazuje się, że firma, w której pracują, zostaje sprzedana za NIEBAGATELNĄ kwotę 10 000 zł z 1 200 pracownikami na pokładzie. No i pyk - ani matka ani ojciec nie przynoszą wynagrodzenia. Nie mają też pracy. Z dnia na dzień.

I teraz odpowiedz mi, szanowny, kompetentny moderatorze - to, że po ponad 2 LATACH, Twoi rodzice łaskawie otrzymają zaległe pieniądze od Brzoski powoduje, ze zapominasz o temacie? Że o sytuacji nie można już wspominać?

Spójrz w oczy tym okradzionym ludziom i powiedz - tak, to było dawno, po 2 latach przecież dostaliście swoje pieniądza, więc nie pozwolę, aby obrażano P. Brzoskę.

Obrzydliwa z Ciebie persona. O moralności bandyty.

Z użytkownika @Sen_Jak_Prawdziwy takoż, ponieważ umieszczając ten link pod jego wpisem - mój post usunął, a mnie zablokował. Płacą Wam za tuszowanie tej sprawy? Płacą Wam za bycie moralnym dnem?

Takimi metodami dorabia się w Polsce fortun. Tacy ludzie są wciągani w struktury władzy, aby NAPRAWIAĆ GOSPODARKĘ.

Brzydzę się.

#moderacjacontent #afera #inpost #cenzura
rajet - oho, #moderacja wyjątkowo w formie.
Wczoraj wrzuciłem znalezisko z linkiem:

...

źródło: 462848246_2901845596650144_4754228000774974592_n

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rajet: Brzoska i KO płacą, to wymagają, nie ma takiego szkalowania - Białek i zbożowa biorą kasę od tego kto obecnie jest przy korycie, za pisu był Orlen, teraz jest inny szajs i tak to się kręci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz