Wpis z mikrobloga

Jak po dwóch tygodniach taki zysk to bardzo ładnie. Masz zamiar dokupować to co masz czy chcesz jeszcze wejść w coś nowego?
  • Odpowiedz
@kojiro_hyuga: banki dobijają do górki. Kwestia jest bardziej kiedy a nie czy w tym roku obniżą stopy. Kupienie banków teraz na długi termin to IMO słaba sprawa. Teraz banki wypłaca dobra dywidendę i w przyszłym roku pewnie jeszcze w miarę też, ale pierwsze obniżki stóp i będzie mocno na czerwono
  • Odpowiedz
@qpis: myślę że na emeryturze starczy na przymiaranie głodem, ale na tyle stabilne że bez groźby śmierci z głodu. Raczej taka długa stabilna chujnia. Podrawiam
  • Odpowiedz
@koko_jumbo_i_do_przodu: przecież nie musi do emerytury cały czas ładować w to co ma teraz. Znudzi mu się takie aktywne inwestowanie to sprzeda i w-------i wszystko w etf. Mimo wszystko już teraz już do tego bym dodał jakiś etf i tam też coś ładował.
  • Odpowiedz
@qpis: To ja może zapytam tak (autentycznie jestem ciekaw)
Masz dostęp do akcji z całego świata, tanich ETFów na SP500, All-World, ETF-ów dywidendowych. Jak ktoś wspomniał wyżej, możesz kupić jakieś ETF-y akumulujące dywidendy etc.

Co cię skłoniło do zakupu akurat 5 spółek z dosyć dzikiego kraju w środkowej europie, leżacego obok kraju objętego wojną?

Słyszałeś o home bias?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@lubaluft: @koko_jumbo_i_do_przodu

to jest tylko jeden z moich 3-4 portfeli, na drugim emerytalnym mam etfy
na ogolnym maklerskim mam wszystko, jeszcze więcej banana, nyse, nasdaq, etfy…

póki co bawię się aktywnie, tak jak ktoś wyżej napisał, jak mi się znudzi zrobię tak jak wy mówicie
  • Odpowiedz